HM IS utklassat av Tjust B borta

HM IS åkte på en riktig smäll när laget förlorade på bortaplan mot Tjust B med hela 1-6 (1-2) i division 4 Hultsfred dam i fotboll.

Tjust IF FF B vann mot HM IS (9-m)

Fotboll2023-06-19 21:28

- Idag möte vi ett mycket taggat och väldigt bra spelande lag. Vi hade ett par bra chanser innan de fick första målet. Vi hängde med till halvlek och låg under med 2-1. Andra halvlek var det inget snack, det var bara ett lag på plan. Så det är bara att lyfta på hatten för Tjust, kommenterade HM IS:s tränare Stefan Frejd.

Matchen förblev jämn målmässigt till Tjust B tog ledningen i 22:a minuten, genom Kristin Oskarsson.

HM IS kvitterade till 1-1 i 26:e minuten, när Kristina Petrovska slog till.

Bara två minuter senare var det Linn Lindersson som såg till att Tjust B tog ledningen. Direkt efter pausen gjorde Jennifer Ilhammar mål och ökade Tjust B:s ledning.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Kristin Oskarsson träff på nytt och ökade ledningen för Tjust B.

I 62:a minuten nätade Johanna Lönngren, och gjorde 5-1.

Sofia Karlsson gjorde dessutom 6-1 i 70:e minuten. 6-1-målet blev matchens sista.

Tjust B har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 13-5 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HM IS har fem förluster och 9-23 i målskillnad.

Det här betyder att Tjust B nu ligger på tredje plats i tabellen, och HM IS är sist, på åttonde plats.

HM IS tar sig an IFK Oskarshamn i sista matchen borta måndag 26 juni 19.00.