Hofmann bakom sanslös vändning

Två mål på sex minuter gav serieledaren Bayern München ett stadigt grepp om Bundesligamötet borta med Mönchengladbach.

Jonas Hofmann, vänster, låg bakom Mönchengladbachs vändning hemma mot målvakten Manuel Neuers Bayern München.

Fotboll2021-01-08 23:00

Då fick Jonas Hofmann ordning på grejerna – och regisserade hemmalagets vändning från 0–2 till 3–2.

28-åringen satte 1–2-målet i 35:e minuten och tio minuter senare fick han in kvitteringen.

Tidigt i andra låg Hofmann bakom målet som fullbordade vändningen och säkrade fullpoängaren. Mittfältaren jobbade fram bollen till Florian Neuhaus. Avslutet? Det skickade 23-åringen upp i krysset bakom målvakten Manuel Neuer.

Bayern München toppar den något haltande tabellen på 33 poäng men kan tappa serieledningen om Leipzig vinner hemma mot fyran Dortmund på lördagen. Mönchengladbach, med svenske backen Oscar Wendt, är sjua på 24 poäng.