Höll nollan – men det räckte inte till seger ändå

Svärtinge var en motståndare som Vimmerby på förhand förväntades få på fall. Så blev det inte. VIF:s höstpremiär slutade mållös. Därmed tappar laget mark i toppstriden. "Det känns i ärlighetens namn surt just nu", säger Patricia Pöder efter slutsignalen.

Pernilla Marelius höll nollan för Vimmerby borta mot Svärtinge. Dessvärre för VIF så blev det inga mål framåt heller.

Pernilla Marelius höll nollan för Vimmerby borta mot Svärtinge. Dessvärre för VIF så blev det inga mål framåt heller.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-13 17:28

Hemma på Arena Ceos blev Svärtinge en relativt enkel match – och klar seger för Vimmerby då. 

Nu bjöd de på tuffare motstånd på Billbäcks Arena. För ovanlighetens skull lyckades inte målglada VIF göra något mål. Vilket å andra sidan inte heller Svärtinge mäktade med. Men för VIF var det förstås ett bakslag i jakten på förstaplatsen.

– Det är lite jobbigt att vi inte lyckades vinna. Sett till alla chanser vi hade så borde vi ha gjort det. Samtidigt är deras målvakt väldigt duktig, vilket vi visste om. Men vi kanske också gjorde det lite för enkelt för henne med skott i rätt höjd. Vi skulle ha punkterat det här och vunnit. Så är det. 

VIF-tränaren tror att det kan ha spelat en viss roll att det var höstpremiär och första riktiga testet på lång tid. 

– Nämen, det är lite ovant och kanske att inte den rätta skärpan är riktigt där än. Sen ska man inte ta ifrån Svärtinge deras insats. De har bra tillslag och är starka på fasta situationer. Pernilla (Marelius, VIF-målvakt) fick göra några bra räddningar. 

Nu blev det 0–0. Närmare än en boll i stolpen och ribban kom inte Vimmerby den här dagen. Serieledande Tjust vann samtidigt sin match mot Lindö, vilket innebär att de nu är fem poäng före VIF. 

Pöder berömde backarna Molly Levin och Saga Stejdahl. 

– De var bra som vanligt. I övrigt kan nog de flesta andra hitta lite mer rätt, men vi kämpar på och tar sikte på nästa match. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!