Hollywoodstjärnornas glädje – Wrexham uppflyttade

Skådespelarna och Wrexhamägarna Ryan Reynolds och Rob McElhenney har all anledning att fira. Wrexham vinner ligan och är klara för uppflyttning till League 2 efter 3–1 mot Boreham Wood. –Jag är inte säker på att jag kan bearbeta vad som hände, säger Reynolds.

Wrexhamägarna Rob McElhenney och Ryan Reynyolds firar seriesegern.

Wrexhamägarna Rob McElhenney och Ryan Reynyolds firar seriesegern.

Foto: Martin Rickett/AP/TT

Fotboll2023-04-22 21:29

I november 2020 köpte Hollywoodstjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney walesiska fotbollsklubben Wrexham.

Sedan dess har man storsatsat för att ta sig ur den engelska femtedivisionen – och nu har man äntligen lyckats.

– Jag tror att vi kan höra hur det känns för den här staden och det är det viktigaste för oss. Att bli välkomnad in i deras gemenskap och in i den här upplevelsen har varit mitt livs största ära, säger McElhenney enligt The Independent.

En segerrusig Reynolds hade svårt att förstå att formulera sina tankar.

– Jag hittar inte orden, säger han.

Tung start

Inför mötet med playoffjagande Londonlaget Boreham Wood räckte det med seger hemma på Racecourse Ground för att Wrexham skulle säkra seriesegern före klassiska Notts County.

Laget fick dock en mardrömsstart. Redan efter 30 sekunder utnyttjade Lee Ndlovu en miss i hemmaförsvaret och lobbade in 1–0 över rutinerade Ben Foster, 40, med meriter från Manchester United, i Wrexhammålet.

Men walesarna skulle inte darra särskilt länge. Efter en kvart var det kvitterat när Elliot Lee nickade in 1–1.

"Otroligt"

Efter paus var det dags för superstjärnan Paul Mullin att kliva fram. Han skruvade in 2–1 i krysset efter 52 minuters spel.

När Mullin sedan löpte sig fri och satte 3–1, hans 38:e ligamål för säsongen, knappt 20 minuter senare var saken klar: Wrexham spelar i League 2 nästa år.

– Jag tror att alla efter den första minuten fruktade det värsta. Men i den här gruppen håller vi ihop. Vi har gjort det hela säsongen, trots media och allt ståhej som kommer med att spela för Wrexham. Att hantera det som vi har gjort och att komma tillbaka när vi ligger under med ett ikväll är otroligt, säger Mullin enligt BT Sport.

Efteråt sprang segerrusiga fans in på planen för att fira Wrexhams återkomst till den engelska proffsfotbollen – efter 15 års frånvaro.

På lördag avslutas säsongen med ett bortamöte med Torquay. Boreham får försöka slå vakt om sin playoffplats där matcher mot Gateshead och Yeovil väntar.

Wrexhamspelarna firar uppflyttningen.
Wrexhamspelarna firar uppflyttningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!