Nathalie är årets Guldbollenvinnare: "Jättekul"

Fridolina Rolfö vann Diamantbollen som årets bästa damspelare i Sverige i måndags. Motsvarigheten lokalt är Nathalie Johansson. Forwarden får utmärkelsen för sina fina insatser i Vimmerby IF för 2021. "Jättekul att få det här priset", säger hon.

Nathalie Johansson tilldelas Guldbollen som bästa spelare i den lokala fotbollen.

Nathalie Johansson tilldelas Guldbollen som bästa spelare i den lokala fotbollen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-12-30 17:45

Förra året föll valet på Rimforsa IF:s stjärna Hanna Hellström. Det var också premiäråret för Vimmerby Tidning/Kinda-Posten att utse en Guldbollenvinnare i trakten. Nu är det alltså dags igen – och Nathalie Johansson kändes som en stekhet kandidat direkt när vi började diskutera vinnare.

– Det känns bra att få en sån här utmärkelse, säger Nathalie Johansson någon dag före vi inleder ett nytt spännande fotbollsår.

Sin vana trogen har hon haft en högst framträdande roll i Vimmerby – och i serien i stort.

För fjärde gången de senaste fem åren vann hon seriens skytteliga. På nio matcher svarade hon för 20 fullträffar. Med det var hon den överlägset främste målskytten i division två Östra Götaland. Närmast bakom följde Eksjöduon Julia Norén och Rebecca Ekvall på tolv gjorda mål.

Vad säger du om den senaste säsongen?

– Jag är nöjd med min egen prestation, sen var det såklart en besvikelse att vi förlorade två viktiga matcher och slutade trea i serien. Det svider fortfarande i hjärtat. Matchen mot Tjust (serievinnare) hade kunnat slutat hur som helst, däremot gjorde vi en plattmatch mot Eksjö.

Med lite distans till säsongen och vad som hände, så ser hon ändå ganska positivt på att VIF spelar vidare i tvåan.

– Ja, med tanke på serieomläggningen så hade det kanske blivit väl tufft att som nykomling komma topp-fem för att klara sig kvar i ettan. Nu får våra yngre spelare ett år till på sig i den här divisionen. Sen får vi hoppas att de stannar kvar i VIF ett tag till. Det är många unga talanger.

20 mål imponerar. Är det något av dem du minns särskilt mycket?

– Eh..., få se. Nä, jag kommer faktiskt inte ihåg dem, haha.

Målrekordet för 2021 – och också i karriären i stort i seriesammanhang med Vimmerby – kom mot Hultsjö då hon pangade dit sex (!) mål.

Nu har inte Nathalie Johansson bara ett väl utvecklat målsinne, hon är mycket mer än bara en renodlad målgörare. Nästan lika ofta står hon också för målgivande passningar.

Vilket föredrar du, göra mål eller slå assist till målen?

– Båda är lika roliga, men förresten...jag tycker ännu bättre om att stå för förarbetet.

Då kommer vi också in på det här med favoritpositionen på planen...

– Min drömroll är i en droppande forwardsposition, så att jag får vara delaktig i uppbyggnadsdelen.

Efter avslutad säsong var det en del snack om var måldrottningen skulle spela 2022. Det fanns intresse från flera klubbar, men det var framförallt en som lockade.

– Ett tag hade jag tankar om att ta chansen och spela med Tjust. Jag var sugen på att spela i ettan igen, men så blev det inte till slut. Det hade varit bökigt med resorna och så. Jag jobbar dessutom heltid. Nu känns det bra att köra vidare i VIF. Jag hoppas vi kan ta ett steg till och jag ser verkligen fram emot att få spela en full serie igen. Det var länge sedan jag gjorde det, på grund av pandemin och knäskadan jag fick.

I det nya serieförslaget som kom för någon vecka sedan är Vimmerby placerat i den nordöstra serien. En serie med flera östgötalag och som på förhand ser tuffare ut än den laget spelade i 2021.

– Det känns som en mycket roligare serie och kul med derbyn mot Västervik och Rimforsa. Sen gäller det att komma topp-fem för att klara nya kontrakt. Det blir inte så enkelt, säger årets Guldbollenvinnare.

* Guldbollen på herrsidan presenteras nästa vecka.

Nathalie Johansson

Bästa spelare du spelat med: "Jag skulle nog säga Emelie Nilsson (Vimmerby IF). Hon hade sån vinnarinstinkt och var så otroligt kraftfull. Hon jobbade dessutom hårt och var en bra målgörare. Inget kunde stoppa henne, typ. Hon sköt också galet hårt".

Roligaste minnet: "När vi vann serien 2017 och tog klivet upp i division ett. Det var helt enkelt en skitrolig säsong".

Favoritspelare: "Virgil van Dijk i Liverpool. Han har sån enorm pondus när han spelar."

Favoritlag: Liverpool.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!