Hon fick ta emot "Läskis" pris: "Grät en skvätt"

Nicklas Johanssons minnespris delades ut till Vimmerby IF-ledaren Martina Andersson.

Martina Andersson fick ta emot Nicklas ”Läskis” Johanssons minnespris.

Martina Andersson fick ta emot Nicklas ”Läskis” Johanssons minnespris.

Foto: Vimmerby IF

Fotboll2022-08-01 14:17

Nicklas "Läskis" Johanssons minnespris delades ut under Bullerby Cup-helgen.

Nicklas Johansson verkade i många år i Vimmerby IF, både som spelare och ledare innan han gick bort 2016. Till hans minne skapade familjen en minnesfond som varje år premierar en ungdomsledare i föreningen.

Priset gick den här gången till Martina Andersson (tidigare Bergqvist), som varit med sitt pojklag (födda 2010) sedan starten. Hon har även tidigare spelat för VIF samt suttit med i damfotbollsutskottet.

– Oh, jag blev så rörd så jag grät en skvätt, jag blev överrumplad och tagen på sängen, förstod inte dugg varför Budo var där och skulle prata med laget. Detta var verkligen överraskande och jag är oerhört stolt att få priset. Jag vet vem "Läskis” var och vet att han var en trevlig kille som alla gillade. Jag och våra båda lag kommer använda pengen till något kul som gagnar alla. Jag är verkligen stolt över att få priset, säger Martina Andersson till VIF:s hemsida.

undefined
Från tillfället för prisutdelningen under lördagens Bullerby Cup.

Motiveringen löd:

"Martina Andersson är en unik föreningsmänniska som har stor föreningsanda och en ödmjukhet och respekt som tilltalar barn och ungdomar. Hon har varit mycket engagerad med sin årskull och fått grabbarna och föräldrarna att hitta en bra plattform för att alla ska synas och trivas.  Martina lägger som många andra ungdomsledare ner ett ovärderligt jobb. Martina uppfyller alla kriterier som krävs för att bli utvald och tilldelas Nicklas Johanssons minnespris 2021", skriver VIF.

2022 års minnespris delas ut senare i höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!