Hon har gjort flest premiärmål

Julia Ingemarsson har alltid varit målfarlig. Inte minst då i premiärmatcherna. Under 2010-talet gjorde Hultsfredsspelaren inte mindre än nio mål i premiärerna. "Är det så många...?".

Julia Ingemarsson är traktens bästa målskytt när det kommer till premiärer.

Julia Ingemarsson är traktens bästa målskytt när det kommer till premiärer.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2020-04-15 07:30

Du har gjort nio mål och är den som gjort flest av alla på damsidan i trakten. Hur kommer det sig att du gör så mycket mål i premiärerna?

– En premiär är alltid en premiär. Då brukar jag alltid vara extra taggad. Man får lite svar på hur man ligger till efter en lång försäsong. 

Är du överraskad att du har gjort så många mål?

– Ja, det är förvånande, men samtidigt väldigt roligt. 

Är det något mål du minns extra mycket?

– Nej, inte vad jag kommer ihåg så här. 

Hur ser du på kommande säsong?

– För mig gör det ingenting att seriestarten är uppskjuten. Jag ska snart bli mamma igen. Tanken är att jag spela i höst igen. Jag tror att det kommer gå bra för laget. Det är roligt att det är många yngre som kommit upp, och de har verkligen visat framfötterna. Jag kommer att få ta på mig mammarollen även där, säger hon och skrattar. 

Skyttetoppen:

9 mål: Julia Ingemarsson, Hultsfred.

7 mål: Caroline Phalén, Hultsfred, Amanda Hjort, HM IS.

5 mål: Louise Andersson, Frödinge.

4 mål: Frida Pöder, Hultsfred, Laura Solterbeck, Hultsfred, Sofie Ståhlgren, Hultsfred, Ida Engberg, Rimforsa, Emilia Rosenqvist, HM IS och Vimmerby.

3 mål: Hanna Ericsson, Vimmerby, Nathalie Johansson, Vimmerby, Matilda Sundberg, Frödinge, Matilda Hemmingsson, Hultsfred, Emma Johansson, Hultsfred, Sofia Ejlertsson, Rimforsa, Joyrein Avergas, Rimforsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!