Vimmerbyspelaren på landslagsuttagning

En dröm som har chans att bli verklighet för Vera Andersson. Vimmerbytjejen slåss om en plats i F15 landslaget, en stor framgång som hon har jobbat hårt för. "Jag vill komma så långt som möjligt och kanske bygga en karriär inom fotbollen", säger hon. Nu fortsätter hon att träna hårt för att kunna göra drömmen verklig och förhoppningsvis knipa en plats i landslaget.

Vera Andersson på landslagsuttagning i Halmstad

Vera Andersson på landslagsuttagning i Halmstad

Foto: Privat

Fotboll2023-06-29 13:45

Hon blev uttagen till Smålandslaget för inte så länge sedan. Nu kommer det finnas flera äventyr att se fram emot för Vera.

Hon är nämligen uttagen till fotbollsförbundets riksläger. Lägret hålls på västkusten i Halmstad, där landets bästa tjejer födda –08 gör upp om en plats i F15-landslaget. Något som har gjort hennes familj väldigt exalterade.

– Det är givetvis jättekul att hon blev uttagen och har chans att representera Sverige. Jag kan inget annat än att glädjas med min dotters framgångar, säger Veras pappa Magnus Andersson.

Att få vara med om ett så stort äventyr tycker Vera såklart är väldigt spännande, just nu finns det nog ingen med större leende. Det har varit en dröm sen länge tillbaka, en dröm som har chans att gå i uppfyllelse.

– Det känns väldigt kul att all träning verkligen lönar sig. Fotbollen har alltid vart något viktigt för mig och nu känner jag verkligen att det går åt rätt håll. 

Hennes syster Tyra Andersson, som spelar i Linköpings FC, har varit en stor inspirationskälla. Hon har stöttat Vera och gett tips när det har behövts.

– Det känns skönt att ha någon man kan vända sig till. Hon har varit med om mycket som jag går igenom just nu, så det är bra att jag har någon som kan vägleda mig.

Vera spelar sin fotboll i Vimmerby IF. En klubb som betytt väldigt mycket för henne. Hur framtiden blir vet hon inte än, men klart är att hon vill satsa hårt på sporten. 

– Jag har lagt mycket fokus på landslagslägret nu och inte riktigt bestämt mig om gymnasiet.

Vad är nästa steg för din karriär?

– Det hade vart kul att testa något nytt som kan utveckla mig mer som spelare. Linköping FC känns väldigt lockande. Min syster spelar där och hon har pratat väldigt fint om klubben. Sen så ligger det ju också nära Vimmerby vilket känns lite bättre så man är nära familjen.

Har du någon drömklubb som du någon dag vill spela för?

– Nja, kanske. Först så hade det varit intressant om man lyckas spela i en större liga, någonstans utomlands är ju alltid häftigt. Jag har sett Hammarby spela några gånger så det kanske är något jag hade tyckt om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!