Elin efter otäcka incidenten: "Känns bättre"

Elin Lindquist var med om en otäck incident under Vimmerbys match förra veckan. "Jag tappade medvetandet i samband med en hörna och minns inte så mycket av det. Nu känns det i alla fall bättre", säger hon.

Elin Lindquist fick lämna Vimmerbys match förra veckan under dramatiska former.

Elin Lindquist fick lämna Vimmerbys match förra veckan under dramatiska former.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-25 06:30

Det var en bit in i andra halvlek under Vimmerbys match hemma mot Nittorp som Elin föll ihop på planen. Hon fick snabbt hjälp och blev utburen på bår till omklädningsrummet. Sedan var ambulanspersonal snabbt på plats.

– Det jag minns är att jag kände mig yr och bad ledarna om att få byta. Vi fick en hörna emot oss och då tänkte jag att vi tar bytet efter den. Sedan svartnade det helt och jag minns bara att jag vaknade upp i omklädningsrummet.

Även om Elin återfick medvetandet snabbt mådde hon långt ifrån bra.

– Jag andades väldigt intensivt och var stressad och orolig. Det blev bättre senare under kvällen. Under helgen var jag ganska trött och hängig, men nu i veckan har det känts bättre och jag har tränat på som vanligt.

Vet du varför detta hände?

– Det kan ha varit ett blodsockerfall eller något relaterat till stress eller värmen. Jag har känt av liknande symptom tidigare i samband med matcher, men det har aldrig gått så här långt innan.

Efter 6–1-segern mot Nittorp är VIF tvåa i serien. På fredag väntar nästa match borta mot Jönköping.

– Bortsett från förlusten mot Eksjö hemma har vi gjort det väldigt bra så här långt. Serien känns jämn så det finns inga enkla matcher, men jag hoppas att det ska gå bra mot Jönköping också.

Elin har en ny roll i laget i år. Tidigare har hon spelat mittback, men är numera ytterback. Senast fick hon prova positionen som yttermittfältare.

– Det var lite ovant, så jag föredrar att spela ytterback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!