"Hoppas han förlorar allt han äger och har"

Caroline Seger har haft den övergreppsanklagade Paul Riley som tränare. Nu reagerar landslagsstjärnan starkt på uppgifterna: –Jag hoppas att han förlorar allt han äger och har, säger hon till Aftonbladet.

Caroline Seger reagerar starkt på uppgifterna om sexuella övergrepp i den amerikanska fotbollsligan. Arkivbild.

Caroline Seger reagerar starkt på uppgifterna om sexuella övergrepp i den amerikanska fotbollsligan. Arkivbild.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fotboll2021-10-03 10:44

Uppgifterna, som publicerades av sportsajten The Athletic i torsdags, har skakat om amerikanska fotbollsligan NWSL och fått stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden.

Detaljerade skildringar

Toppklubben North Carolina Courages tränare Paul Riley anklagas för flera fall av sexuella övergrepp i flera klubbar under det senaste årtiondet. Flera spelare går ut med detaljerade skildringar av hur övergreppen gått till i The Athletic.

Den engelske tränare nekar till anklagelserna. Men Riley fick sparken av North Carolina när uppgifterna kom fram och ligachefen Lisa Baird har också tvingats bort.

Internationella fotbollsförbundet Fifa har dragit igång en utredning och helgens ligamatcher fick skjutas upp på grund av skandalen.

Tror på tjejerna

Caroline Seger tränades 2011 av Paul Riley. Då spelade hon i Philadelphia Independence i den amerikanska ligan.

– Jag hade ingen aning och man börjar så klart fundera. Man går tillbaka till den tiden och tänker och funderar, säger landslagskaptenen till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag väljer så klart att tro fullt på tjejerna som har varit med om detta. Det är tragiskt. Jag är inte jättechockad. Det är inte första gången och inte sista gången tyvärr som män med makt utnyttjar det på absolut värsta sätt.

Hon märkte själv ingenting av de påstådda övergreppen under sin tid i klubben.

– Jag har ingen aning om något försiggick när jag spelade där. Allting såg annorlunda ut på den tiden än vad det gör idag. Hade det hänt i dag så hade man nog inte kommit undan så länge. Det hoppas jag och tror inte men det är tragiskt är det, säger Caroline Seger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!