Hoppe ordnade Schalkes efterläntade seger

Schalke var på väg att tangera Bundesliga-rekordet över antal matcher i följd utan seger. Då klev Matthew Hoppe in i handlingen, satte tre mål i 4–0-segern hemma mot Hoffenheim – och såg till att klubbens resultatrad stannade på 30 matcher.

Matthew Hoppe, höger, gjorde tre av Schalkes fyra mål i storsegern hemma mot Hoffenheim.

Fotboll2021-01-09 17:55

Den 19-årige amerikanens hattrick gav också Schalke en liten skjuts upp i tabellen. Med fullpoängaren lämnade laget över jumboplatsen till Mainz, som förlorade med 0–2 hemma mot Frankfurt.

Tasmania Berlin, som säsongen 1965–1966 hade 31 raka matcher utan seger, behåller därmed noteringen för den tyska toppligan.

I toppen av tabellen plockade Dortmund åt sig fullpoängaren efter 3–1 i bortamötet med svenske Emil Forsbergs Leipzig.

Tempohöjningen i andra halvleken ledde till Jadon Sanchos 1–0-mål – efter fint förarbete av Marco Reus och Erling Braut Haaland – i 55:e minuten. I 72:a kom ytterligare ett vackert anfall, den här gången avslutade Haaland genom att nicka in 2–0. Med sex minuter kvar av matchen rundade Haaland målvakten Peter Gulacsi och rullade in ytterligare ett mål.

I 90:e minuten reducerade Alexander Sørloth till 1–3.

Dortmunds seger innebär att Bayern München fortsätter att toppa tabellen på 33 poäng, två före Leipzig och ytterligare två före Leverkusen. Dortmund är fyra på 28 poäng.