Hoppet är ute – Vimmerby IF tappade och föll i toppmötet

Vimmerby IF hade hopp att nå kvalplatsen, men det släcktes efter söndagens förlust med 2–1 hemma mot Myresjö/Vetlanda. "Vi tar ledningen, men tappar och förlorar en match som vi lika gärna kunde ha vunnit. Det har varit för många sådana i höst", suckar VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Myresjö/Vetlanda fick till en sen kvittering i första halvlek.

Myresjö/Vetlanda fick till en sen kvittering i första halvlek.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-22 16:59

Både Vimmerby och Myresjö/Vetlanda bjöds in i kampen om kvalplatsen efter att Nässjö tappat poäng mot Hemgårdarna. I och med segern lade Myresjö/Vetlanda beslag på den viktiga andraplatsen. VIF är däremot borträknat från toppstriden med två omgångar kvar att spela.

undefined
Joakim Storm gav Vimmerby ledningen tidigt mot Myresjö/Vetlanda.

Vimmerby annars fick en kanonstart då Joakim Storm gav laget ledningen i den första minuten. Laget drabbades sedan av ett avbräck då duktige mittfältaren Albin Gustafsson fick kliva av efter att ha fått en smäll mot foten.

VIF såg sedan ut att gå till halvtidsvila i ledning, men gästerna lyckades kvittera. Ett lurigt skott fick bollen att segla över målvakten Gustaf Johansson som sedan fick se den gå via stolpen och in i mål. Vimmerby hann sedan med ett jätteläge att återta ledningen då Joakim Storm kom fri, men målvakten räddade med en bra parad.

– Vi gör det väldigt bra i första och skapar tillräckligt med lägen för att kanske göra både 2–0 och 3–0. Istället får de in kvitteringen och det kändes inte rättvist så långt.

I anda satte gästerna tryck och skapade flest chanser. VIF var ändå nära att avgöra kvarten från slutet. Rickard Thuresson fick till ett avslut som var på väg in i mål, men räddades av en försvarare. Det såg ut som en misstänkt hands där, men domaren valde att blåsa för hörna.

– Deras spelare ska ha medgett efter matchen att bollen tog på handen så det är tungt att vi inte får med oss den.

Tio minuter senare kom ändå avgörandet. Gästernas skyttekung Simon Klein hade inte varit på planen i många minuter innan han elegant nickskarvade in avgörande 2–1.

– Det är bara att erkänna att Klein får till ett jädra bra avslut. Samtidigt hade vi poängterat innan matchen att vi skulle vara vakna på deras fasta situationer. De har gjort en hel del mål på det. Nu gjorde de både på returspelet efter fasta.

VIF var med i den absoluta toppstriden efter halva säsongen, men ser nu ut att komma fyra som bäst.

Hur vill du summera er insats?

– Jag tycker ändå att vi har gjort en fullt godkänd säsong. Vi har tappat ledningen i för många matcher i höst. Särskilt förlusten mot Nässjö grämer mig.

undefined
Vimmerby mötte Myresjö/Vetlanda i ett jämnt och spännande toppmöte.

BETYG:

3 Stjärnor: Gustaf Johansson

Målvakten höll länge laget kvar i matchen, men kunde inte stå emot till slut

2 Stjärnor: Noah Zeylon Thoresson

Den unga vänsterbacken övertygar gång på gång med sitt mogna spel.

1 Stjärna: Haris Dreco

Mittfältaren gör alltid sitt och är väldigt viktig för laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!