Hoppet lever! • Nästjumbon greppade sista halmstrået i måstematch

Det väntar en riktigt spännande avslutning i den lokala division 5-serien. Under söndagen tog Södra Vi IF kanske sin sista livlina när de besegrade Stjärnan med 5–2 på bortaplan. Samtidigt föll Hultsfred hemma mot Fågelfors med 2–1. Vilket innebär dubbel jackpott för SVIF.

Södra Vi vann borta mot Stjärnan. Därmed finns det fortfarande hopp kvar om nytt kontrakt.

Södra Vi vann borta mot Stjärnan. Därmed finns det fortfarande hopp kvar om nytt kontrakt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-08 19:20

IF Stjärnan-Södra Vi IF, 2–5

Snacka om viktig seger. Det hade inte varit helt kört utan en seger, men efter detta resultat är det "bara" fem poäng upp till Hultsfreds FK på negativa kvalplatsen. 

Södra Vi inledde med mål av Elias Karlsson, men när första halvlek var över hade Stjärnan vänt på steken. I andra halvlek visade bortalaget ändå stark moral och gjorde fyra mål. Övriga målskyttar för SVIF var Hannes Stefansson (2), Adrian Mathiasson och Fawaz Baraket.

Mycket ska fortfarande till för att SVIF ska spela division 5-fotboll nästa säsong. Detta var i alla fall ett stort steg i rätt riktning. 

– Tre poäng är alltid tre poäng och det är härligt, säger Peter Magnusson som sen berättar hur matchen artade sig:

– Vi börjar starkast innan spelet jämnar ut sig lite. Elias Karlssons mål efter 20 minuter är ett riktigt kanonskott från 25 meter, som tar stolpe in. Efter är det återigen jämnt samtidigt som Stjärnan gör två snabba mål. Efter det tappar vi och de är klart bättre sista tio minuterna innan halvtidsvilan. Vi var rejält nedtryckta.

Det var ett frustrerat Södra Vi som begav sig till omklädningsrummet för pausvila. Men lite taktiska förändringar inför andra halvlek bar frukt.

– De får lite kontringar på slutet efter våra mål men segern var till slut ohotad.

Samtidigt som ni vann förlorade Hultsfred. Det måste göra segern extra skön?

– Det lägger jag ingen vikt vid. Jag har bara fokus på det vi kan påverka.

Men man får väl ändå säga att ni i och med detta greppar tag i det sista halmstrået?

– Vi ska påverka det vi kan, det är vår inställning. Vi tar match för match. Det kanske låter tråkigt, men så är det.

Peter Magnusson ger en stor eloge till hela laget. Samtliga spelare var beredda att ta jobbet som krävdes.

undefined
Yassin Jalil Kader har gjort mycket mål för HFK. Men han saknades när laget föll mot Fågelfors.

Hultsfreds FK-Fågelfors IF, 1–2

För just Hultsfred, ovanför SVIF i tabellen, var inte söndagen lika härlig. Visserligen tog man ledningen i den första halvleken genom Adrijan Shaljani. I den andra akten släppte laget däremot in två bollar och inkasserade andra raka förlusten.

Anders Larsson, tränare i HFK, en stund efter matchen:

– Jag har inte riktigt hunnit smälta det än. Jag är riktigt besviken. Vi visste hur Fågelfors ville spela, med sitt långa och fysiska spel och vi formerade en startelva utefter det. Första halvlek är skaplig, vi leder med 1–0 inför andra. Men sen vart det bara massa tjongande och dåligt passningspel, med mycket kamp och massa kort hit och dit. Det var inte en bra fotbollsmatch.

Fick Fågelfors er dit de ville?

– Jo, men vi slarvade så dant. Det blev aldrig lugnt och tryggt. Vi brukar kunna spela på backen via mittfältet men vi började slå långt istället. Jag vet inte varför. Jag saknade min mittfältare Farouk (Alaloush), men jag tycker inte det ska behöva påverka så mycket. Yassin (Jalil Kader) var avstängd, men där tycker jag ändå vi har täckning. 

Eric Schultz spelade mittback för HFK och tilldelas beröm:

– Han nickade bort massor med bollar och gör det han ska. Men i övrigt får vi inte alls till det. 

Nästa helg väntar en riktig rysare, då HFK möter Djursdala borta. Det skiljer tre poäng mellan lagen.

– Det blir en så kallad sexpoängsmatch. Men de har bättre målskillnad, så vi hade behövt en seger den här matchen. Det kommer bli att kämpa ända in i det sista.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!