Hoppet om lokal träningsserie lever fortfarande

Den lokala träningsserien i fotboll som planerades för herrlagen i kommunen blev inte av i april och i nuläget ser det mörkt ut för att den ska bli av i maj. Men än finns det en liten gnutta hopp. "Det är en kort startsträcka", säger Peter Magnusson i Södra Vi IF.

Vad ska det egentligen bli av den lokala träningsserien?

Vad ska det egentligen bli av den lokala träningsserien?

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-05-05 18:00

När fotbollssäsongen sköts upp i mars började klubbarna i Vimmerby kommun – med Södra Vi IF som initiativtagare – att planera för en lokal träningsserie under våren. Någon sådan blev inte av i april månad, då Smålands Fotbollförbund gick ut med rekommendationen om att inte spela några träningsmatcher på seniornivå.

När vi nu är inne i maj månad är det fortfarande högst oklart om träningsserien kommer att bli av innan de tänka seriestarterna i juni. Förbundet har hittills enbart öppnat upp för ungdomsmatcher men från SVIF:s håll är man redo att dra igång om det ges grönt ljus för seniora träningsmatcher.
– Vi är i ett vänteläge och man känner sig ganska bakbunden nu. Planerna ligger på is och allt beror på när vi får börja, säger Södra Vi IF:s tränare Peter Magnusson och fortsätter:
– Det ligger latent i bakgrunden och vi har olika varianter för träningsserien, till exempel att dela upp den i grupper. Det är en kort startsträcka ändå och vi har ett färdigt förslag.

Suget efter att få spela matcher är givetvis stort hos de flesta spelarna och tränarna.
– Man får ju avvakta vad myndigheterna säger men känslan är nog att det kan bli framskjutet ytterligare. Jag hoppas på spel snart men då måste man också kunna garantera att det inte är någon smittorisk. Det är bara att rätta oss efter besluten som tas, säger Magnusson.

Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF.
Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!