Hör unika Bullerby Cup-låten – och visst är bröderna Ravelli med!

“Hörde jag cup, cup, cup... Bullerby Cup – en fotbollsfest när den är som bäst”. Där har ni ett smakprov på texten från Brokinds succélåt från turneringen. “Den är populär”, säger en av personerna bakom låten, Torbjörn Jonsson. I slagdängan hörs bland annat bröderna Ravelli. Bara en sån sak.

Ett av pojklagen från Brokinds IF som gillar Bullerby Cup

Ett av pojklagen från Brokinds IF som gillar Bullerby Cup

Foto: Privat

Fotboll2024-07-29 18:00

Varje populär cup ska ha en egen låt, eller hur? 

Det var något som Brokinds ordförande Torbjörn Jonsson tog fasta på tillsammans med Martin Älenmark. Sagt och gjort. Kontakt togs med arrangören Vimmerby IF om de var intresserade av att ha en unik låt för just deras turnering. Visst!  

– Vi pratade med David Lindgren några gånger och gjorde ett antal versioner innan vi fastnade för den här låten.  

Resultatet talar för sig själv. I skrivande stund har låten 40 000 streams på Spotify.

undefined
Brokinds IF har stadigt ökat sitt medlemsantal och även idrotterna som inryms har blivit fler.

– Vi tyckte det var en kul grej och vi är nöjda med hur det blev, säger Torbjörn Jonsson som hyllar Bullerby Cup: 

– Det är en jättetrevlig turnering på alla sätt och bra organiserad. Alla våra lag har haft jättekul när vi varit där – och vi kommer att fortsätta att åka dit och spela.  

För er som möjligtvis känner igen namnet Torbjörn Jonsson så kanske ni såg honom på Eldsjälsgalan förra året. Brokinds ordförande var nämligen en av tre nominerade till priset och hamnade till slut tvåa.  

Hans passion för föreningsarbete och förmåga att tänka nytt och vara en idéspruta var några av skälen bakom nomineringen.  

undefined
Torbjörn Jonsson, till höger i bild, är ordförande i Brokinds IF. Han är en av personerna bakom låten Bullerby Cup. Här ser ni honom få motta pris som en av Årets Eldsjälar förra året.

Så har vi det här med att skapa bra musik också... 

– Det började med att vi gjorde en låt om Brokind, här på hemmaplan. Sen har det blivit fler och fler. Vi har bland annat gjort en låt till Vittsjö i damallsvenskan. Den andra låten som föreningen gjorde Peps Persson. Det är lite häftigt.  

Nyligen släpper de också en låt till SM i segling.  

– Vi är fyra killar (även Stefan Johansson och Johan Skoog) nu som leker vidare med det här, haha. Och jag kan tycka att det är bra och roligt för föreningar att ha en egen låt. Det tillför. Och det kan faktiskt vara en av anledningarna till att vi som förening under några år gått från 366 medlemmar till 559 och att klubben numera har elva olika idrotter och sektioner (fotboll, innebandy, badminton, gymnastik, kajak, tennis, cykel, löpning, gym, pickleball och boule).  

Och var kommer bröderna Thomas och Andreas Ravelli in det här? 

– Haha, precis som Vimmerby IF har vår förening en del kontakt med dem och de brukar synas på Bullerby Cup ibland. Dessutom är de ju från Vimmerby.  

Vi hör tvillingarna Ravelli i slutet av låten Bullerby Cup. 

– Jag är ganska glad och nöjd med just den strofen där de är med, säger Torbjörn Jonsson och skrattar.  

Han öppnar också för att eventuellt göra en låt om Vimmerby IF framöver, om klubben nu är intresserad som han säger.  

Om den blir av kanske även den har potential att bli en hit likt den om Bullerby Cup. Något som fotbollsfrälsta gärna går och nynnar på.

Här kan du lyssna på Bullerby Cup-låten:

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!