Horn/Hycklinge IF griper efter halmstrån

Horn/Hycklinge IF för diskussioner med Vimmerbyklubben BK Boston om ett samarbete inför nästa säsong. H/HIF ska då kunna låna spelare från Boston för att kunna få ihop ett lag. "Vi har fört en dialog", säger Lotta Roos, ordförande i Horn/Hycklinge IF.

Horn/Hycklinge kan ingå i ett samarbete med BK Boston.

Horn/Hycklinge kan ingå i ett samarbete med BK Boston.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-12-19 15:59

Turerna kring Horn/Hycklinge IF har varit många den senaste tiden. Det har länge varit osäkert om föreningen ens kommer att kunna ha ett seniorlag till nästa säsong. Några av spelarna som lämnat klubben är: Marcus Oscarsson Johansson, Hampus Nilsson, Robin Melkersson, Joakim Roos, Senad Berisha, Sonny Eriksson, Julius Eriksson och Alexander Gustavsson. 

Lotta Roos, som är ordförande i Horn/Hycklinge IF, menar att man fortfarande letar efter en lösning.
– Det är tufft att få ihop det. Samtidigt är jag lite besviken på vissa spelare och klubbar.

Hon utvecklar:
– Det är några spelare som knappt hört av sig och som inte sagt någonting. Sedan är det vissa föreningar som bara jagar våra spelare hela tiden. 

En lösning på det här kan faktiskt vara ett samarbete med en Vimmerbyklubb. Horn/Hycklinge för diskussioner med BK Boston om en möjlighet att få låna spelare från dem. 
– Vi har fört en dialog, främst på nivån mellan ledare, men det är inte helt färdigt än och vi vet inte hur vissa spelare ställer sig till att behöva åka hit till Horn för att spela. Vi ska ta ett beslut framöver, säger Lotta Roos. 

Pelle Strömsten, ordförande i BK Boston, säger så här om ett eventuellt samarbete:
– Ingenting är klart så jag vill inte kommentera det. 
Hur ställer ni er till ett samarbete då?
– Vi är positivt inställda till det och det har vi alltid sagt.

Bostons tränare, Robin Olsson, tycker också att det hade varit en bra lösning.
– Det hade ju varit jättebra för oss då vi har en bred trupp och då får våra spelare speltid. Jag ser bara positivt på det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!