Hörnfarliga AIK vann igen – ny serieledare

Att dra på sig hörnor mot AIK är något som bör undvikas. Hemma mot Örebro kom två nya hörnmål när man vann med 2–0. Nu toppar Stockholmslaget den allsvenska tabellen.

AIK:s Sotirios Papagiannopoulos och Alexander Milosevic (mitten) är farliga på hörnor.

Fotboll2021-08-28 16:55

Fasta situationer fortsätter att vara en effektiv anfallsmodell för AIK den här säsongen. Framför allt från hörnflaggan.

Totalt har det blivit 26 allsvenska mål för AIK och mer än en tredjedel – tio stycken – har kommit på hörna, enligt Discovery.

En stor del i det är Sebastian Larsson med sin högerfot. Veteranen var tillbaka i AIK:s startelva efter avstängning och slog i 17:e minuten en hörna som mittbacken Alexander Milosevic nickade in.

"Sveriges bästa högerfot"

– Vi vet att vi har Sveriges bästa högerfot som hörnläggare. Det är bara att springa mot bollen, säger Milosevic till Discovery i paus.

Nästa stora läge var även det AIK:s – och det blev sånär ett mål av det vackrare slaget. Sommarförvärvet Zack Elbouzedi tog emot en fin långpassning av Nicolas Stefanelli, vek in i banan och slog till bollen med vänstern rakt i ribban.

Retligt nära, men det gjorde inte så mycket då nästa mål kom på den efterföljande hörnan. Sotirios Papagiannopoulos nickade Larssons hörna rakt i stolpen varpå bollen studsade på ÖSK-försvararen Nasiru Moro och in i mål – och AIK gick till pausvila med 2–0 i ryggen.

Örebro hade svårt att skapa farliga chanser i första halvlek och var på jakt efter en snabb reducering. Bland annat testade Dennis Collander AIK:s landslagsmålvakt Kristoffer Nordfeldt med ett tungt långskott.

Förbi rivalerna

Men det ville sig inte för ÖSK som hade svårt att ta sig igenom AIK:s försvarslinje. Hemmalaget kunde spela av matchen och vann komfortabelt med 2–0.

– Vi vet vad vi ska göra och vet vad vi är bra på. Det vore dumt att inte utnyttja våra styrkor. Vi kör på det vi är bra på och i dag vinner matchen, säger AIK:s Erik Ring.

AIK har nu en oavgjord och sju segrar på sina åtta senaste matcher och är efter lördagens resultat i allsvensk serieledning. Däremot har man en match mer spelad än Djurgården och Malmö FF som ligger två respektive tre poäng bakom.

– Vi är alla medvetna var vi ligger i tabellen. Men det är nästa match och nästa träning hela tiden, så kommer vi där vi kommer helt enkelt, säger Ring.

För Örebros del är man ny nästjumbo efter att Mjällby tagit sig förbi tack vare en 2–0-seger mot Degerfors.