Direkt från start – Viktiga poäng står på spel

Vi ställde följande frågor till några av de lokala lagens spelare inför helgens höstpremiärer. 1) Nu börjar seriespelet igen, dina tankar om det?. 2) Vad är det viktigaste för att det ska gå bra för er?

Stina Kägu Bragsjö vet vad som krävs från hennes lag i höstpremiären borta mot Svärtinge SK.

Stina Kägu Bragsjö vet vad som krävs från hennes lag i höstpremiären borta mot Svärtinge SK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-09 19:00

Rickard Thuresson, Vimmerby IF:

1) – Det känns som vi har förberett oss på rätt sätt. En del spelare har kommit tillbaka från skador och har hjälpt till med att höja kvalitén på träningarna. Joakim Storm är en av de som har börjat träna ordentligt igen, det är kul eftersom han tillför mycket.

2) – Det är viktigt att vi plockar poäng, speciellt på hemmaplan där vi är som starkast. Vi är nykomlingar vilket gör att pressen inte är lika stor men vi måste ändå se till att vara med från början mot Ljungsbro som har fått in ett antal bra spelare.

Höstpremiär: BK Ljungsbro borta (fredag)

Albin Gustafsson, Gullringens GOIF:

1) – Det kommer bli väldigt roligt att få komma igång igen. Jag har sett fram emot den här matchen och jag tror hela laget känner så. Våra träningar har hållit en bra nivå och jag tror det kan sluta bra det här.

2) – Vi tar en match i taget och fokuserar på det som händer nu. Något som kommer bli speciellt viktigt är att vi håller oss skadefria så vi kan fortsätta med vår form vi hade innan sommaruppehållet. För mig finns det inget tvivel om att vi är ett bra lag och kan plocka tre poäng i helgen.

Höstpremiär: Malmbäcks IF borta (lördag)

Alexander Gustafsson, Hultsfred FK:

1) – Hela laget och jag har väntat på den här dagen. Det är en viktig match som jag tycker vi borde vinna. Vi har ett bättre lag på papperet och så har vi ett tufft schema framöver, då gäller det att vi plockar så mycket poäng som möjligt.

2) – Vi kommer behöva hålla vår högsta nivå för att kunna ta en bekväm seger i premiären. Undvika misstag och ta vara på våra chanser. Med rätt inställning kommer vi kunna vara nöjda efter matchen, det är jag säker på.

Höstpremiär: Assyriska IK hemma (lördag)

Stina Kägu Bragsjö, Vimmerby IF dam:

1) – Jag har saknat att spela med laget så det kommer bli väldigt kul att kliva på planen igen tillsammans med mitt lag. Vi har tränat väldigt hårt inför den här matchen och man märker även att laget har skött träningen under sommaruppehållet. 

2) – Vi behöver fortsätta som vi gjorde innan uppehållet. Vi är ett bra lag med duktiga spelare som tar jobbet. Det finns inte mycket som går att förbättra i nuläget, vi fokuserar på vårt eget spel och ser till att inte underskatta motståndet.

Höstpremiär: Svärtinge SK borta (söndag)

Gullringenspelaren Albin Gustafsson har höga förväntingar inför höstpremiären mot Malmbäck.
Gullringenspelaren Albin Gustafsson har höga förväntingar inför höstpremiären mot Malmbäck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om