Höststart för Gullringen

De har gjort det förut. Nu vill Daniel de Gois och André Xavier Reis fixa nytt kontrakt för Gullringen ännu en gång. - Vi ska ge allt, säger André när vår tidning möter upp inför GoIF:s omstart.

Fotboll2012-08-04 05:37

Gullringen har upplevt en rörig sommar. Samma prekära läge som blivit regel på Gullemon. Nyckelspelare som lämnat. Och två välkända brassar och en okänd amerikan som anslutit.
Idag får vi en första insikt i vad turbulensen betytt. Bottenkonkurrenten Mjölby Södra, som tappat skicklige Omar Jessey, kommer till Gullemon. Gullringen, med sex poäng upp till fast mark, har inte tid att vänta på segrar. De måste komma direkt.
- Jag förstår inte varför Gullringen ligger där de ligger. Det är bra spelare i laget, men vi har kapacitet att klara det. Vi måste lyfta varandra och tro på det och spela med glädje. Om inte alla tror på det kan inte jag och Daniel göra någonting, säger André.
Brasilianarna har gjort stor succé under sina tidigare sejourer i GoIF - och tror själva att de är ännu bättre nu.
- Vi har fortsatt spela och fått mer erfarenhet.
Varför kom ni tillbaka?
- Vi är goda kompisar med många i Gullringen och vi vill hjälpa dem ur det här läget. Det känns bra.
Vad kan man förvänta sig av er?
- Jag lovar inte att lyfta dem ur den här situationen, men jag lovar att ge allt, säger André som får agera tolk åt sin landsman.
Känner ni press?
- Naturligtvis. Lite grann, men så är det överallt. När positionen är dålig blir det lite mer, men vi har väntat på det här.
Blir det lika många mål som tidigare år?
- Vi gillar att göra mål, det är vårt liv. Men vi har kommit för att hjälpa och lovar man att göra mål så missar man bara.
Vänsterfoten är lika vass som tidigare, Daniel?
- Absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!