Hrgota målskytt igen – men Bayern vände

Det går tungt för Greuther Fürth i Bundesliga. Men lagets svenske kapten Branimir Hrgota visar fin form.

Branimir Hrgota och Greuther Fürth chockade Bayern München i första halvlek. Arkivbild.

Fotboll2022-02-20 18:16

Borta mot storlaget Bayern München blev han målskytt för tredje matchen i rad. Det räckte dock inte för ligajumbon som till slut förlorade med 1–4.

Det var i slutet av första halvlek som en frispark av Hrgota gick i mål via Bayerns mur och innebar överraskande 1–0 till gästande Greuther Fürth.

En halv minut in i andra halvlek kvitterade däremot stjärnanfallaren Robert Lewandowski.

Och vändningen fullbordades genom ett självmål i den 61:a minuten.

I matchens slutskede såg Lewandowski och Eric Maxim Choupo-Moting till att utöka segersiffrorna till 4–1

Den svenske målvakten Andreas Linde, som anslöt från Molde till Greuther Fürth i januari, startade för andra matchen i rad.

Hrgota har gjort fyra mål de tre senaste matcherna. Totalt har han stått för åtta mål på 23 Bundesligamatcher den här säsongen.