Hugo Larsson: "Gillar inte Stockholmslagen"

Katastrofsäsongen är ett faktum för Malmö FF som efter förlusten mot Djurgården med största sannolikhet missar Europaspel nästa år. Samtidigt hyllas 18-årige Hugo Larsson för sina insatser i den himmelsblå tröjan. –Det är svårt att se det positiva just nu, säger han.

Malmös Hugo Larsson hoppas att Häcken kniper SM-guldet. Arkivbild.

Malmös Hugo Larsson hoppas att Häcken kniper SM-guldet. Arkivbild.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Fotboll2022-10-20 22:04

Drömstart och sedan tappad ledning. Kollapsen ledde till förlust och Malmö FF missar därmed med största sannolikhet Europaspel nästa säsong. Upp till Hammarby på tredjeplatsen är det åtta poäng. Bara tre matcher återstår.

– Det är bara att försöka vinna varje match och spela för vår heder, säger Hugo Larsson.

Just Larsson är en av få ljuspunkter i Malmö FF:s 2022. Efter 2–3-förlusten lyftes hans insats fram av tränaren Åge Hareide.

– Beslut är extremt viktigt i fotboll. Oftast tar erfarna spelare rätt beslut vid rätt tillfälle, som exempelvis Magnus Eriksson i Djurgården. Men för oss fattar den yngste spelaren flest bra beslut. Det är intressant att det ska vara så, säger Hareide.

"Går bara inte vår väg"

Hugo Larsson när han får ta del av berömmet:

– Det är klart att det är kul att höra, men så här direkt efteråt är det svårt att se något positivt med den här matchen. Vi går ut och bara kollapsar i andra halvlek. Det går bara inte vår väg i år.

Nu när Malmö FF är avskrivet fick Hugo Larsson frågan om vem han hoppas vinner SM-guldet.

– Jag hoppas på Häcken. Jag gillar inte Stockholmslagen. Jag gillar dem inte, Malmö och Stockholmslag går inte ihop. Det är något man fötts med som supporter till Malmö FF.

"Kan lägga ned Stockholms-aggressionerna"

Djurgårdens stjärnmittfältare Magnus Eriksson blir förvånad när han får höra om Larssons inställning gentemot Stockholmslagen.

– Det är himla märkligt. Det är ju inte så att vi avskyr skåningar. Jag vet inte vart det kommer ifrån, så dryga är vi inte heller, säger Magnus Eriksson.

– Han är en väldigt bra fotbollsspelare, men han kan lägga ned Stockholms-aggressionerna, för vi tycker inte illa om honom.

TT: Känner ni rivalitet gentemot Malmö FF?

– Vi måste lyfta på hatten. De har varit ledande i svensk fotboll de åtta-tio senaste åren, ja sedan jag var här. Och det är nästan en skrämmande lång tid. Det finns en stor respekt för vad de åstadkommit. Sedan har vi en bra resultatrad mot dem de senaste åren och vet att vi kan slå dem, säger Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!