Hultsfred ny serieledare efter seger

Det blev 4-3 (1-1) hemma för Hultsfred mot HM IS i torsdagens match.

Hultsfreds FK vann mot HM IS

Fotboll2022-06-09 20:53

Därmed är laget serieledare i division 3 Småland norra dam i fotboll, en poäng före Vimmerby B, efter sju spelade matcher. Vimmerby B har dock en match mindre spelad. HM IS ligger på åttonde plats i tabellen.

Segermålet för Hultsfred stod Matilda Hemmingsson för efter 72 minuter.

Gästande HM IS startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Emma Sjökvist gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Hultsfred kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Pauline Schmidt. Direkt efter pausen nätade Malin Rydén och gav laget ledningen.

I 51:a minuten slog Malin Rydén till åter igen, och gjorde 3-1.

Bara fem minuter senare var det Emma Sjökvist som såg till att HM IS reducerade till 3-2.

HM IS kvitterade till 3-3 fem minuter senare genom Emma Sjökvist som med målet fullbordade sitt hattrick.

I 72:a minuten avgjorde Matilda Hemmingsson matchen. Det fastställde slutresultatet till 4-3.

Noterbart är att Emma Sjökvist gjorde tre mål för HM IS.

Hultsfred har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan HM IS har en vinst och fyra förluster. Det här var Hultsfreds fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Hultsfred tar sig an Fredriksdal i nästa match hemma söndag 19 juni 17.00. HM IS möter Fredriksdal borta söndag 12 juni 17.00.