Hultsfred säkrade avancemanget efter seger

Matchen hemma mot Gunnebo i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll slutade 8-2 (3-0).

Hultsfreds FK vann mot Gunnebo IF

Fotboll2022-10-02 17:59

Det gör att Hultsfred är klart för avancemang.

Segern var Hultsfreds sjunde på de senaste åtta matcherna.

Hultsfred startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara en minut slog Emil Tapper till.

Hultsfred ökade också ledningen till 2-0 i 20:e minuten, genom Sebastian Strömbom.

Hultsfred ökade ledningen till 3-0 i 36:e minuten, genom Diego Nicolas Toribio Urrutia. Direkt efter pausen nätade Isak Lindquist och ökade Hultsfreds ledning.

I 49:e minuten slog Johan Nilsson till, och gjorde 5-0.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Kristoffer Lindholm träff och reducerade åt Gunnebo.

Hultsfreds Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde 6-1 i 67:e minuten.

Bara en minut senare var det Filip Bohm som såg till att Gunnebo reducerade till 6-2. Men mer än så orkade Gunnebo inte med.

Yassin Jalil Kader ökade Hultsfreds ledning med knappa kvarten kvar.

8-2-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Yassin Jalil Kader åter igen gjorde mål. 8-2-målet blev matchens sista.

Hultsfred har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Gunnebo har fem förluster.

Resultaten i sista omgången innebär att Hultsfred slutar på första plats och Gunnebo på elfte plats. Hultsfred är därmed klart för avancemang. Och Gunnebo åker ur serien.