Hultsfred utan tre ordinarie backar

HFK visade upp en mycket stark defensiv under våren. I fredagens möte med Smedby tvingas de dock förändra. Inte mindre än tre ordinarie backar missar matchen.

Kevin Olsson är bortrest och missar Hultsfreds FK:s höstomstart mot Smedby BoIK på fredag kväll.

Kevin Olsson är bortrest och missar Hultsfreds FK:s höstomstart mot Smedby BoIK på fredag kväll.

Foto: osse

fotboll2018-08-09 15:00

412 minuter. Så länge sen var det Hultsfreds FK senast släppte in ett mål i division fyra. Serietvåan var oerhört starka i defensiven under avslutningen av våren och har hållit nollan de senaste fyra matcherna.

På fredag kväll är det dags för höstomstart för HFK hemma på Knektavallen mot tabellfyran Smedby BoIK. Där får de grönvita klara sig utan tre ordinarie backar.

– Alexander Gustafsson och Charlie Olsson är avstängda. Kevin Olsson är bortrest, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson och tillägger att även Tobias Nilsson missar kvällens match.

Med dessa tunga tapp tvingas HFK strukturera om rejält i backlinjen. Men vilka som ersätter dessa pjäser vill Jerker inte dela med sig av.

– Det håller jag för mig själv. Truppen är inte helt spikad än i övrigt, säger han.

För bara några dagar sedan stod det klart att Sebasthian Svensson återvänder till HFK efter han lämnat tränarjobbet i Hebe. "Basse", som tidigare spelat mittback i HFK som så väl Vimmerby IF, hade varit mer än välkommen att göra sin debut i morgon med tanke på manfallet i backlinjen. Men så blir det inte.

– Han blir inte helt klar för oss för ens på lördag. Så han blir tillgänglig i nästa match.

I vårens möte med Smedby segrade HFK med 4–1. I fredagens match tror Einarsson det kommer bli betydligt tuffare.

– Smedby har trummat igång. Sen har vi så många frågetecken på en och samma match. Man är lite nervös, men vi har klarat av liknande situationer innan.

Nyckeln till vårens framgångar för HFK har till stor del att göra med lagets oerhört starka fysik. Jerker hoppas samma ork finns kvar nu i omstarten.

– Jag hoppas vi kan fortsätta mala ner motståndare sista kvart-tjugo minuterna.

Matchdags

Hultsfreds FK–Smedby BoIK Serietvåan Hultsfred slog fyran Smedby med 4–1 i vårens möte. I fredagens match lär HFK få det tuffare när de tvingas kasta om i backlinjen då tre ordinarie backar missar mötet. I 412 minuter har Hultsfred hållit nollan, men det finns stor risk att den sviten spricker på fredag. Vi tippar: 3–2
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!