Hultsfred vände och vann i hettan

Underläge 0–1 mot serieledaren Hossmo. Då vaknade Hultsfred till i andra halvlek och vände till seger. ”Riktig laginsats”, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Hultsfred stod för en stark insats genom att vända och vinna hemma mot serieledaren Hossmo.

FOTBOLL2018-06-09 18:47

Toppmötet mellan Hultsfred och Hossmo inleddes bäst av hemmalaget. HFK förde spelet och så fort de tappade bollen jobbade de snabbt tillbaka den. Men de riktiga målchanserna uteblev och istället började gästerna jobba sig in i matchen. Hossmo hade flera spelare med hög kvalité och kunde i den 37:e minuten ta ledningen.

– Vi slarvar och blir lite för bekväma i hemjobbet. Vi missar på mitten och när de väl får läget tog de vara på det, menar Jerker Einarsson.

Utöver målet var det en händelsefattig första halvlek. Den enorma hettan på Knektavallen spelade en stor roll, men det skulle bli mer underhållande fotboll sista 45. HFK var mer på hugget och kvarten in i andra kom kvitteringsmålet. Oscar Karlsson stötte in bollen efter fint förarbete ute på kanten av John Svensson. 1–1 och nu öppnade matchen upp sig ordentligt med fartfyllda anfall åt båda håll.

Med tio minuter kvar fick HFK frispark snett utanför offensivt straffområde. John Svensson tog hand om den och han lurade alla när han istället för inspel skickade bollen direkt in i mål. HFK hade vänt på matchen och efter en monsterräddning av combackande Joachim Johansson i slutminuterna var de tre poängen i hamn med slutsiffrorna 2–1.

– En mycket fin seger som grundas i en riktig laginsats. Det är jobbigt i den här värmen men sett över 90 minuter är vi det bättre laget, säger Jerker Einarsson.

Bäst i Hultsfred var Alexander Gustafsson som var en riktig klippa i försvaret. Bra var även John Svensson som noterades för ett mål och ett assist.

!Vändningen. Efter en svag första halvlek var vändningen i andra mycket starkt av Hultsfred.

?Orken. Det var en ordenlig hetta, men det syntes att Hossmo inte hade samma ork som HFK.

2–1

Hultsfred-Hossmo DIVISION FYRA ÖSTRA Målen: 0–1 (37) Jim Halvorsen, 1–1 (62) Oscar Karlsson (John Svensson), 2–1 (78) John Svensson. Heta chanser utöver målen: 3–4