Hultsfreds FK vann inför premiären – höll nollan

Hultsfreds FK mötte under tisdagen divison 6-laget Frödinge-Brantestads SK på Knektavallen. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget. "Det var ett fall framåt", säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Hultsfreds FK vann gårdagens match mot Frödinge.

Fotboll2021-06-23 15:00

Hultsfreds FK spelade sin sista träningsmatch inför den stundande premiären i herrarnas division 5, som dundrar igång med ett länsderby mot IFK Västervik den 3:e juli på hemmaplan.

Med knappa halvtimmen spelad så kom det första målet signerat Elias Andersson Landholm på Knektavallen. Nästa mål kom någon minut innan första halvlekens slut av Arvid Eckerstig. I andra halvlek tog det ett litet tag tills det tredje och sista målet för hemmalaget och matchen protokollfördes. Det var efter nästan 70 minuters spel som Gustav Föghner punkterade matchen till 3-0.

– Det var ett fall framåt från vår senaste match mot Fågelfors (förlust 3–2). Vi hade mer energi nu och gick in i närkamperna på ett bättre sätt. Sen måste jag även säga att vårt försvarsspel var riktigt bra och FBSK skapade egentligen ingenting förrän mot slutet, säger HFK:s tränare Krister Borgh.

Gustav Föghner och Simon Tuvesson fick beröm för sina insatser.