Hultsfredskillens nya uppdrag: AIK

Ahmed Allo är ett välkänt ansikte för många i vår trakt. Den tidigare VIF-målvakten bor numera i Stockholm och har precis skrivit på ett avtal med AIK, där han kommer att figurera som målvaktstränare.

Hultsfredskillen Ahmed Allo blir målvaktstränare för AIK:s U15- och U16-lag.

Hultsfredskillen Ahmed Allo blir målvaktstränare för AIK:s U15- och U16-lag.

Foto: Privat

Fotboll2020-01-20 15:00

25-årige Ahmed Allo är från Hultsfred men flyttade för några år sedan till Stockholm och började jobba där. Han har tidigare spelat fotboll och vaktat målet i bland annat Hultsfreds FK, som är hans moderklubb, samt Vimmerby IF och SK Lojal. Nu har han skrivit på ett avtal med självaste AIK, där han kommer att vara målvaktstränare för klubbens akademilag (U15 och U16).
– Det är hur roligt som helst. AIK har en av Sveriges bästa akademier så det är en väldigt hög nivå, säger Ahmed Allo. 

Han har varit i kontakt med AIK under en längre tid och hade även andra erbjudanden från klubbar på elitnivå. Till slut föll dock valet på Solnaklubben.
– Det kändes som ett bättre upplägg och det var mer intressant med AIK. Sedan har de även en målvaktssamordnare, Filippo Biliotti, som är duktig och som jag ser fram emot att jobba med, förklarar Ahmed.
Är målvaktstränare något du kan tänka dig att jobba med i framtiden också?
– Jag vill jobba med idrott på sikt men får jag välja så är det mer mot management-hållet. Då tänker jag sportchef, akademichef, klubbchef och så vidare. Men visst hade jag kunnat tänka mig att jobba som målvaktstränare på heltid också. 

Tanken är att han ska kombinera rollen som målvaktstränare med sitt ordinarie jobb vid sidan av i Stockholm. 
– Planen är att vara med på två-tre träningar i veckan och även finnas med på matcherna. Men det är ett flexibelt jobb, vilket är tacksamt, berättar Ahmed och fortsätter:
– Vi spelar mycket turneringar och åker ofta iväg för att spela matcher. I helgen var vi i Norrköping och mötte Kalmar FF och Örebro SK och nu i helgen möter vi Hammarby med U16. Det blir även en del internationellt motstånd när man spelar vissa cuper och då kanske man får möta Barcelona och andra storlag. 

När det gäller hans egna fotbollsspelande så verkar det bli ett uppehåll på den fronten.
– Just nu så ser det inte ut som att jag kommer spela fotboll själv. Min civila karriär tar för mycket tid och jag kommer inte att kunna lägga fokus på att spela fotboll. 

När Svensk Elitfotboll presenterade sitt resultat av 2019 års genomlysning av Tipselit-klubbarnas ungdomsverksamhet hamnade AIK på en fjärdeplats, bakom Malmö FF, Brommapojkarna och Elfsborg.
– Det är väldigt många bra spelare i lagen och det ska bli kul att vara med på resan, avslutar Ahmed. 

Ahmed Allo (till vänster) tillsammans med Hank Danewid, ungdomstränare i AIK.
Ahmed Allo (till vänster) tillsammans med Hank Danewid, ungdomstränare i AIK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!