Nye KBK-målvakten har många järn i elden: "Det funkar"

Puh! Vimmerbykillen Albin Gustafsson har många järn i elden. Han pluggar i Linköping, jobbar i Norrköping och spelar fotboll i Kisa. "Det gäller att vara disciplinerad", säger målvakten inför viktiga matchen hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Albin Gustafsson har många järn i elden. På lördagen vaktar han målet för Kisa hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Albin Gustafsson har många järn i elden. På lördagen vaktar han målet för Kisa hemma mot Myresjö/Vetlanda.

Foto: Privat

Fotboll2022-08-26 19:00

Han fick sin fostran i VIF, växlade sedan över till Åtvid, för att fortsätta karriären i Linköping City.

Det var då det.

Sedan en tid tillbaka är han en betydelsefull länk längre söderut i Östergötland. I ett Kisa BK som kämpar för nytt kontrakt i division tre.

Frågan är bara hur han hinner med allt?

– Ja, haha. Det gäller att planera bra, säger han för att tystna en stund medan konduktören ropar ut nästa stopp på tågresan mellan Norrköping och Linköping.

Som sagt, bra planering är A och O. Annars skulle inte vardagen funka när man pluggar affärsjuridik på universitetet i Linköping, jobbar som juristassistent i Norrköping – och spelar fotboll i Kisa BK.

Finns det några paralleller mellan ditt karriärval och målvaktsrollen?

– Det tycker jag. Det gäller att ha fokus, vara disciplinerad och målinriktad. Så visst, ja.

Albin Gustafsson tog snabbt över som förstemålvakt när han värvades till KBK.

Har du blivit varm i kläderna?

– Jajamän. Det känns väldigt bra att få förtroendet jag fått, samtidigt som det är utvecklande. Jag försöker ta alla möjligheter jag kan för att bli en bättre målvakt och då är speltiden en viktig faktor.

Vad är dina intryck så här långt?

– Bra. Det går åt rätt håll och känslan är att vi blir bättre och bättre för varje match här nu i höst. Mot Hvetlanda GIF gjorde vi en väldigt bra match. Mot topplaget Boren var det också bra, trots att vi förlorade. Och senast vann vi mot Torstorp och visade upp en jäkligt stark offensiv (7–4). Tyvärr var det lite sämre bakåt den gången, men tanken är att vi ska täppa till mycket bättre mot Myresjö på lördag.

Med fem omgångar kvar att spela är Kisa BK på säker mark. Laget ligger sjua och har tre poängs försprång till Ljungsbro på kvalplats. Till Åby under strecket skiljer det fyra.

Nu väntar topplaget och ett formstarkt Myresjö/Vetlanda på Kisa IP. Dina tankar?

– Jag är riktigt laddad. Jag ska ut och ge hundra procent och styra spelet så mycket jag bara kan. Myresjö är ett lag som vi definitivt ska kunna besegra.

Tyvärr får KBK klara sig utan Ramus Bexell och Martin Höglind Stridell, liksom Eric och Jacob Lindblom och Kevin Dahl.

– Vi har ändå ett jättebra lag. Elias Abbasi och Junior Kivumbi är tillbaka igen, säger tränaren Alberis Da Silva, som själv kommer att finnas med i matchtruppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!