Hur ska laget klara sig utan skyttedrottningen?

Hon gjorde nästan av hälften av lagets mål och blev seriens skyttedrottning förra säsongen. Frågan är hur Rimforsa IF ska klara sig utan Hanna Hellström i år? "Det blir ett jätteavbräck, men laget känns ändå starkt", säger tränaren Edvin Jensen.

Edvin Jensen tränar Rimforsa IF som får klara sig utan skyttedrottningen Hanna Hellström i år.

Edvin Jensen tränar Rimforsa IF som får klara sig utan skyttedrottningen Hanna Hellström i år.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-19 14:00

AVSPARK 2024

27 mål på 17 matcher. För ett Rimforsa som gjorde 56 mål totalt och tog en mersmakande fjärdeplats i serien förra säsongen. Men Hanna Hellström deklarerade tidigt att 2023 blev hennes sista säsong som spelare.

– Ja, vi har varit medvetna om det så det är inga konstigheter. I övrigt är truppen intakt och vi har en del unga spelare som tagit kliv och är redo att fylla på. Därför tycker jag att vi ska vara med och tampas på den övre halvan i år igen, säger Edvin Jensen som är nöjd med lagets försäsong.

– I cupen lyckades vi ta poäng av Wreta som ligger i tvåan och vi matchade ett bra lag som LIU. Det har varit nyttigt att få träna på att möta lag från en högre nivå. Defensivt har det sett stabilt ut och vi har fördelat målskyttet på flera spelare.

I och med att Åsundavallen är ett minne blott så är det numera konstgräset på Hackel som gäller fullt ut för RIF. Det var både sina för- och nackdelar enligt tränaren.

– Facilitetsmässigt är det ett jättelyft för oss. Sedan är det lite tråkigt att spela på konstgräs tycker jag personligen. Men vi har haft stor nytta av det den senaste tiden då vi kunnat träna ute på stor plan istället för i bollhallen.

På söndag väntar BK Derby hemma i premiären.

– Vi spelade jämna matcher mot dem förra året, men jag tycker att vi ska vara lite favoriter på förhand.

Resultat 2023

Kom fyra i serien med 30 poäng på 18 matcher.

Målsättning 2024

– Placeringsmässigt siktar vi på att komma bättre än förra året.

Seriefavoriter

– Hjulsbro B ska visst vara väldigt bra, men annars är det svårt att peka på något lag som sticker ut.

Försäsongen

– Vi har tränat på som planerat och jämfört med förra säsongen så är vi på en mycket bättre plats vid den här tiden på året. Som lag är vi bättre förberedda och mer samspelta.

Nyförvärv

– Det har inte hänt så mycket i truppen, men det är skönt att få jobba vidare med samma spelare.

Nyckelspelare

– Det ska bli kul att se Antonia Lindström tillbaka från sin knäskada. Hon är duktig som mittback. På mitten har vi Ella Agnevik som bra spelfördelare. Framåt är Joyrein Avergas en av de som ska bidra med mål.

Stjärnskott

– Ronja Karlsson är en 15-åring med offensiva egenskaper. Hon kan blomma ut i år.

Seriepremiär

21/4: Hemma mot BK Derby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!