Hyllad Toivonen sabbade Azrafshans debut

Östersunds nya tränare Amir Azrafshan fick inte med sig någon poäng i debuten.  I stället visade Ola Toivonen vad han han tillföra allsvenskan.  –Skönt med ett mål i Malmötröjan igen, sa han efter 2–1-segern för MFF.

Östersunds nya tränare Amir Azrafshan debuterade på sidlinjen i hemmamötet med Malmö FF.

Fotboll2020-07-16 21:10

Ola Toivonen har visat att han kan bli en viktig spets för skåningarna i jakten på SM-guld. Det var nära mål redan mot Norrköping förra gången. Men fullträffen kom i stället en match senare.

– Vi spelade bra, framför allt i första halvlek. Efter 2–0 kändes det tryggt och kontrollerat så det var lite onödigt att vi släppte in 2–1, summerade Toivonen.

Men något nytt poängtapp i slutet, som mot Norrköping (1–1), blev det inte.

Och ett skönt mål för Ola Toivonen.

– Ja, det var skönt. Men jag har inte känt någon press att göra mål, inte från mig själv. Jag hade kunnat göra ett redan mot Norrköping.

Redo för 90

Östersund – med nya tränaren Amir Azrafshan – fick in 1–2 via Ludvig Fritzon och hemmalaget fick beröm av ex-landslagsspelaren.

– Ja, de spelar smart tycker jag.

Toivonen spelade 67 minuter men säger sig själv vara redo för 90 minuter om det behövs.

– Det ska inte vara långt bort i alla fall. Men det är ju så täta matcher så det är inte så mycket återhämtning.

Konstgräs är han inte van vid från Europa och Australien och erkände att det slet hårt.

– Ja, det gör det. Ryggen får mer slitage när det är så hårt underlag.

Nöjd Tomasson

Både 2–0-skytten Anders Christiansen och tränare Jon Dahl Tomasson har höga förväntningar på sin nya lagkamrat.

– Härligt att han får göra ett mål nu. Han ser bättre och bättre ut hela tiden. Vi får vara förnuftiga i hur vi matchar och vi har bra dialog om när han ska spela 90 minuter, sa Tomasson, väldigt nöjd med antalet farligheter laget vaskade fram.

– Ja, det var sex riktigt bra chanser. Vi kunde haft en straff också. Men en säker seger.

Att det var match så sent som i måndags påverkade dock.

– Det är tufft för spelarna. Men det är som det är och något vi får hantera.

Östersund står fortfarande utan poäng på hemmaplan. Trots förlusten ser Amir Azrafshan potential i sitt lag.

– Jag känner verkligen att det finns en vilja att jobba och utvecklas, sade tränaren till Dplay.