I damfotbollens tjänst i 20 år

Micael Lindgren har vigt en stor del av sin fritid åt damfotbollen. Men nu är det över - i alla fall tillfälligt. - Det har varit jätteroligt och gett mig otroligt mycket.

Micael Lindgren har bestämt sig för att sluta som tränare i fotbollen. Under närmare 20 års tid har han varit tränare på tjej- och damsidan i Vimmerby IF.

Micael Lindgren har bestämt sig för att sluta som tränare i fotbollen. Under närmare 20 års tid har han varit tränare på tjej- och damsidan i Vimmerby IF.

Foto:

Fotboll2009-11-13 23:17


Med tre fotbollsspelande tjejer - Cornelia, Amanda och Felicia - var det liksom självklart att Micael Lindgren blev ungdomstränare i Vimmerby en gång i tiden. Att han senare skulle bli seniortränare var annars inte alls tanken.
- Jag skulle hjälpa till ett år i övergången när 84:orna kom upp och började träna med seniorerna, men det blev längre än jag trott.
Jo. Ett år blev - elva år...

Betytt mycket
Damfotbollen i Vimmerby förknippas mycket med Janne Rejdvik och allt fantastiskt arbete han lagt ner genom åren. Micael Lindgren har fört en något mer anonym tillvaro - men han har nog betytt lika mycket.
Anonym och anonym förresten. Lindgren har som sagt varit ledare och tränare kring A-laget i elva säsonger, dock inte som huvudtränare.
- Jag har varit assisterande åt "Mulla" (Michael Milton), Cissi Wilhelmsson, Jörgen Karlsson och Håkan Ericsson.

"Kosse" - en härlig tjej
Han har haft förmånen att få se många spelare utvecklas genom årens lopp. En av dem är en viss Kosovare Asllani:
- "Kosse" är en fantastisk tjej, en härlig talang med irrationell spelstil. Det har sagts att hon är damfotbollens svar på Zlatan. Om det kan man tycka vad man vill, men det är få spelare som kan göra såna oväntade saker på planen som "Kosse". Hennes framspelningar är otroliga, säger Micael Lindgren och tillägger att han inte riktigt känner igen den bild som målats upp i media:
- Många tycker hon är kaxig, men det tycker absolut inte jag. Inte den Kosovare som jag känner, men visst... hon har självklart lärt sig att ta för sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!