I RIF är anfall bästa försvar

I fjol premiärspelade de i fotbollens seriesystem och slutade sexa. Inför sin andra säsong ställer nu Rimforsa IF om siktet. - Det är serieseger som gäller, säger tränaren Micael Härnström.

Rimforsa IF:s damlag kommer till spel med en bred trupp. Trots snöstorm kunde ledarparet Mikael Hern-ström och Per Åsberg räkna in 21 spelare.

Rimforsa IF:s damlag kommer till spel med en bred trupp. Trots snöstorm kunde ledarparet Mikael Hern-ström och Per Åsberg räkna in 21 spelare.

Foto:

Fotboll2003-04-12 12:02

Och målsättningen är att betrakta som realistisk.
För om fjolårets insatser granskas närmare syns en tydlig trend: fotbollslaget blev bara bättre och bättre ju fler matcher de spelade.
Att Rimforsa IF dessutom inte tappat några spelare inför årets säsong, utan i stället har gjort klart med en sådan som skickliga försvararen/mittfältaren Helena Månsson förstärker chanserna enormt.
- Förra året tog det tid att spela ihop laget, men på hösten såg det bra ut och vi var stabilare än på våren. Vi lyckades vinna i stort sett varenda match och spelade jämt mot topplagen, säger Micael Härnström som lovordar Helena Månsson med meriter i Horn/Hycklinge IF, Växjö BK och Kenty BK.
- Hon har visserligen spelat libero hela sitt liv men vi har så pass många duktiga försvarare att vi nog gör om henne till mittfältare.
Försvarare eller mittfältare, hursomhelst så verkar segertrenden fortsätta för Rimforsa IF.
Laget har spelat tre träningsmatcher och vunnit samtliga; Åtvidabergs FF fick se sig besegrade med 1-0, IFK Kalmars b-lag tvålades dit med 5-1 och helgens match mot Horn/Hycklinge IF slutade 2-0.
- Det har verkligen sett jättebra ut och det är roligt att vi bara har släppt in ett mål, men gjort åtta framåt och det med sju olika målskyttar.
Att målen blivit så många beror till viss del på att laget har ändrat taktik; från att spela enligt modellen 4-4-2 har de nu gått över till 3-4-1-2.
Michael Härnström förklarar varför:
- I de här serierna är det oftast i motståndarnas försvar som det brister i. Men eftersom vi har ett starkt försvar och litar på det, så satsar vi mycket på anfall.
Att anfall är bästa försvar - ja, den devisen verkar RIF ha köpt.
Hur långt det räcker återstår att se men laget har som sagt ställt in siktet.
Nästa år ska de spela i division fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!