Ibrahimovic utbytt matchhjälte mot Napoli

Zlatan Ibrahimovic var serieledande Milans stora matchhjälte i 3–1-segern borta mot Napoli i Serie A. Den 39-årige anfallsstjärnan gjorde två mål i toppmötet och tog sig upp i ensam skytteligaledning – innan han byttes ut med skadekänningar efter 78 minuters spel.

Zlatan Ibrahimovic under planinspektionen inför Milans Serie A-match borta mot Napoli.

Fotboll2020-11-22 21:25

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att leda AC Milan i toppen av den italienska fotbollsligan. I söndagskvällens bortamatch mot Napoli gjorde svensken sitt nionde och tionde mål för säsongen och gick därmed förbi Juventus Cristiano Ronaldo, åtta mål, upp i ensam skytteligaledning.

Den 39-årige anfallsstjärnan satte först huvudet till på ett inlägg från offensive vänsterbacken Theo Hernández till 1–0 i den 20:e matchminuten på San Paolo-stadion i Neapel.

I andra halvlek stötte "Ibra" in 2–0 med höger låret på ett inlägg från anfallskollegan Ante Rebic i 54:e. Napoli reducerade till 1–2 genom Dries Mertens efter drygt en timmes spel, men Milan släppte inte in något mer mål och säkrade tre poäng.

Zlatan Ibrahimovic byttes ut efter 78 matchminuter efter att tagit sig mot vänster baksida lår. Milans 3–1-mål gjordes av den 21-årige norske mittfältstalangen Jens Petter Hauge som byttes in i stället för Rebic och satte karriärens första Serie A-mål i 95:e minuten.

I och med segern återtog Milan serieledningen med sina 20 inspelade poäng, två före tvåan Sassuolo. Napoli, på tredje plats inför den åttonde omgången, föll ner till sjätte plats.