Ibrahimovic: "Vi skulle ha vunnit"

Zlatan Ibrahimovics återkomst till landslaget slutade med en fiaskoartad förlust mot Georgien, 0–2. Nu krävs seger mot Spanien i sista kvalmatchen på söndag för att ta en direktplats till fotbolls-VM. –Det är ett bra lag. Vi ska tro på det – det är mycket mentalt, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic hade flera bra chanser mot Georgien.

Fotboll2021-11-11 20:51

Sverige radade upp heta målchanser mot Georgien – men lyckades inte få hål på hemmalagets målvakt Giorgi Loria och i stället kunde Chvitja Kvaratschelia med sina dubbla fullträffar se till att Sverige på ett närmast chockartat sätt 0–2-förlorade.

– Vi skulle ha vunnit, vi skulle ha gjort tre, fyra mål i första halvlek. Enda skillnaden i matchen var att vi inte gjorde mål. Det är som det är, säger Ibrahimovic på en presskonferens.

– Det kändes som att det var en sån match där det inte spelade någon roll hur många chanser vi än skapade. Vi fick jaga, men alla försökte och gjorde ett bra jobb.

"Jag ställer upp"

För Sverige innebär förlusten att vägen till VM genast blev längre. På söndag spelas den sista kvalmatchen, borta mot Spanien i Sevilla, och Sverige är tvunget att vinna för att ta direktplatsen till mästerskapet i Qatar nästa år. I och med att Spanien besegrade Grekland med 1–0 sent på torsdagskvällen är den svenska playoffplatsen klar.

Ibrahimovic kom nyligen tillbaka från ett längre skadeuppehåll – senaste gången han spelade i landslaget var i mars – men trots den ringa speltiden på sistone är han redo att starta i avgörandet mot Spanien om förbundskapten Janne Andersson så önskar.

– Ju mer jag spelar desto bättre är det. Jag har två matcher i kroppen (en med klubblaget Milan och en med landslaget), det kan bli tre. Vi får se hur Janne tänker. Jag ställer upp. Vill han ha mig på planen spelar jag. Fysiskt kände jag mig bra. Jag saknade sista skärpan framför målet. Jag ska sätta chanserna jag får. Du ska sätta dit den. Det jag saknar.

"Bara målen saknas"

Mot Georgien bildade Ibrahimovic anfallspar med Alexander Isak. Framförallt i den första halvleken fick duon samarbetet att fungera fint. Sent i andra halvlek bytte förbundskapten Janne Andersson in truppens andra anfallare Robin Quaison och Dejan Kulusevski.

– När man ligger under jagar man mål. Det blir ett annat spel. Man flyttar upp spelet mer, man gör byten för att man vill anfalla mer. Det blir en annan spel. Det är svårt att döma hur man spelar, det är skillnad på när man har kontroll och när man inte har kontroll. Alla gjorde ett bra jobb, det är bara målen som saknas, säger Ibrahimovic till C More.