IFK Kalmar säkrade kontraktet: "En sådan glädje"

IFK Kalmar hänger kvar i damallsvenskan i fotboll. En poäng, 1–1 hemma mot Eskilstuna, var precis det som krävdes för att säkra nytt kontrakt. –Det är bara en sådan glädje, säger lagkaptenen Amanda Persson till Viaplay.

IFK Kalmar hänger kvar i damallsvenskan. Arkivbild.

Fotboll2022-10-30 17:17

Alyssa Walker har gjort mer än vart tredje av IFK Kalmars mål den här säsongen. Det var inte särskilt oväntat att hon skulle ha ett finger med i spelet även när det damallsvenska kontraktet säkrades på söndagen.

Kalmar behövde minst en poäng hemma mot Eskilstuna, och i den 38:e minuten visade amerikanskan vilken näsa för målet hon har.

Hemmalaget vann bollen högt upp i planen och ställde om direkt. Walker ropade efter bollen, fick den i djupet och lurade sedan den utrusande målvakten Milica Kostic totalt när hon iskallt chippade bollen i mål för 1–0 – Walkers nionde mål för säsongen.

IFK Kalmar gick mot pausvilan i ledning, men slappnade kanske av lite för tidigt. På tilläggstid av första halvlek fångade Eskilstunas Paulina Nyström nämligen upp en långboll i djupet, och placerade in kvitteringen.

– Vi tappade det lite där i slutet, men jag tycker ändå att vi har ett bra snack i omklädningsrummet och kommer ut starka igen, säger IFK Kalmars lagkapten Amanda Persson till Viaplay.

Andra halvlek handlade om att inte släppa in fler mål, för att i så fall bjuda in Brommapojkarna och Umeå i kampen om den sista platsen på säker mark. Det lyckades IFK Kalmar med.

När slutsignalen ljöd kunde spelarna, trots att en omgång återstår, pusta ut och se fram emot ytterligare en allsvensk säsong.

– Det var så skönt, det går knappt att beskriva. Skönt att slippa den största pressen i sista matchen. Det är bara glädje, säger Amanda Persson.