Segersviten fortsätter: "Stolt vi håller nollan"

Att slutresultatet skulle landa på solklara 5–0 var svårt att tro efter en timmes spel. Gästande Ariel attackerade för fullt och IFK Tuna hade det tufft. Så kom 2–0 och sen var det inget snack. "Vi tog jobbet bara halvvägs fram dit, sen är jag stolt att vi håller nollan", säger Tunatränaren Lasse Gustavsson.

Nöjda. Målvakten Tobias Thuresson höll nollan och flankerar här de fyra målskyttarna för IFK Tuna: Anton Carlsson, Filip Fungmark, Victor Gustavsson och Theo Eklund.

Nöjda. Målvakten Tobias Thuresson höll nollan och flankerar här de fyra målskyttarna för IFK Tuna: Anton Carlsson, Filip Fungmark, Victor Gustavsson och Theo Eklund.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-05-20 15:43

Tätt, tufft och jämnt. Så kan vi summera större delen av den första halvleken. En halvlek som slutade med ett konstmål, eller vad vi nu ska kalla det. I vilket fall fick Filip Fungmark kanonträff på en frispark från mittplan och bollen seglade över stackars Ariel-målvakten Stefan Andersson, som totalt missbedömde den långa lyran. 

Så kom andra halvlek – och ett fysiskt starkt Ariel ångade på för fulla muggar och skapade fyra riktigt vassa lägen. Där var IFK Tuna riktigt illa ute. 

– Det kändes som att vi gick på halvfart och inte tog jobbet som vi skulle, menar tränare Gustavsson. 

Han var med rätta desto mer belåten med sista halvtimmen och hur matchen utvecklade sig. Det började med att Victor Gustavsson klippte in en retur från ett långt inkast med vänstern. Kort senare spelade "VG" fram Theo Eklund till 3–0, där sedan samme Gustavsson vrickade in fyran efter ett fenomentalt förarbete av Anton Carlsson. Och Anton Carlsson avslutade det hela med att otroligt vackert pricka in 5–0 på frispark. 

Klappat och klart. Tre nya pinnar till IFK Tuna, som vunnit rubbet så här långt. Imponerande, minst sagt. 

– Jätteskönt att vi vann igen och jag är stolt att vi lyckades hålla nollan, säger tränaren Lasse Gustavsson. 

Här är betygen: 

4 stjärnor: Johan Lundin

Tja, det är ingen skräll att Lundin får allra högsta betyg. Som han manar på sitt manskap och styr spelet bakifrån. Har en enorm pondus och en vinnarinstinkt som få andra i den lokala fotbollen. 

3 stjärnor: Filip Fungmark

En ny stark insats av bollskicklige Filip. Han är så lugn med bollen och vet nästan alltid var han ska göra av den innan han får en passning. Snyggt mål dessutom. Om det var meningen med ett skott eller om det var en tänkt passning när han gjorde 1–0, låter vi vara osagt. Med sin spelintelligens lutar det åt det förstnämnda. 

2 stjärnor: Victor Gustavsson/Anton Carlsson

Jodå. De får dela på 2 stjärnor. De fick vila en del i matchen, men visade hög klass när de kom in på planen igen i den andra halvleken. Duom var inblandade i alla målen efter paus. 

1 stjärna: Tobias Thuresson

Var lugnet själv när Ariel skapade sina lägen. Stod för ett par riktigt fina räddningar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!