IFK Tuna går för fjärde raka segern

IFK Tuna har blandat och gett under första halvan av säsongen i division fyra och på tisdag kväll tar de emot nästjumbon Höreda GOIF på Tunhamra. Tuna, som är piskade att vinna för att åtminstone dra ifrån lite i bottenstriden, har formen uppe och siktar på att ta sin fjärde raka seger.

Gustavo Borges och hans IFK Tuna hoppas få jubla igen ikväll.

Gustavo Borges och hans IFK Tuna hoppas få jubla igen ikväll.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-06-18 10:00

IFK Tuna ligger på åttonde plats i tabellen med sina 13 poäng och har bara tre poäng ner till den negativa sidan av strecket. På tisdag kväll gästas laget av Höreda, som ligger näst sist med tio poäng och är i stort behov av poäng. IFK-tränaren Mattias Gustavsson är medveten om tabelläget och matchens betydelse.

– Det är en jätteviktig match för oss. Höreda är hack i häl på oss och vann senast så de har lite råg i ryggen. Vi måste vara ödmjuka och jobba stenhårt för att vinna, säger Mattias Gustavsson.

Tuna kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen och även om formkurvan pekar starkt uppåt finns det fortfarande mer att hämta när det kommer till tabellplaceringen.

– Vi känner ingen panik över det eftersom vi vet vad vi kan. Nu mot slutet har vi visat att vi kan slå de flesta lagen i serien och det gäller bara att vi har rätt inställning och rätt skärpa. Då tror jag vi ska kunna vinna, säger Gustavsson.

Vad vet ni om Höreda då?

– Inte så mycket egentligen. Någon hade sett dem mot Hultsfred och av det jag har hört så är det ett bra kontringslag så vi får se upp på den fronten. Sedan hoppas jag att det är vi som tar tag i matchbilden och för spelet för det tycker jag vi ska kunna göra på hemmaplan med den truppen vi har. Vi måste ta jobbet från början.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!