IFK Tuna har hittat sin tränare: "Växer inte på träd"

Division 4-klubben IFK Tuna har stått utan huvudtränare sedan säsongen tog slut. Nu har man hittat en ny. Thomas Kongstad går in i den rollen. "Han var huvudspåret för oss", säger Pierre Ringström i IFK Tuna.

Thomas Kongstad är ny huvudtränare i IFK Tuna.

Thomas Kongstad är ny huvudtränare i IFK Tuna.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-12-23 16:33

Dagen före julafton presenterar IFK Tuna sin huvudtränare som ska leda laget under säsongen 2021. Thomas Kongstad, som tidigare varit tränare för bland annat Västerviks FF, tar över ansvaret. Det meddelade klubben på sin Facebook-sida under onsdagen. Han efterträder därmed Mattias Gustavsson och Michael Milton, som tackade för sig efter den senaste säsongens slut. 

– Det är en väldigt intressant lösning som vi känner positivt kring. Han verkar vara bra, säger IFK Tunas Pierre Ringström.

Vilka egenskaper har han som tränare?

– Det är svårt att sätta fingret på det exakt, men han var huvudspåret för oss. Vi hade andra kandidater också men Thomas har vi haft diskussioner med under en längre tid. Det känns väldigt skönt att ha det klart, för tränare växer inte på träd.

52-årige Kongstad har, utöver Västerviks FF, även varit tränare i Högsby IK, Vimmerby IF och Ankarsrums IS. Han kommer senast från ett sabbatsår.

Det är ännu inte klart om han kommer att få hjälp av någon assisterande tränare i IFK Tuna eller om han kommer att ta hand om laget på egen hand.

– Nej, jag vill inte gå in på det, säger Ringström. 

Hur ser det ut på spelarfronten? Är ni ute efter något mer eller känner ni er klara med truppen?

– Jag vill inte gå in på det riktigt än. Jag ska sätta mig ner med Thomas efter jul och diskutera. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!