IFK Tuna klättrar i tabellen

IFK Tuna besegrade Blomstermåla med 4–2 på hemmaplan under lördagen och tog en viktig trea. De blåvita är fortfarande inte helt uträknade i division fyra.

IFK Tuna vann mot Blomstermåla på hemmaplan med 4–2.

Fotboll2018-06-30 18:45

Under lördagseftermiddagen tog IFK Tuna emot Blomstermåla på Tunhamra. Hemmalaget låg inför matchen tre poäng bakom Blomstermåla men står efter gårdagens vinst nu på samma poäng. Nu har Tuna kontakt med den övre halvan av tabellen.

– Det ser spännande ut inför hösten och vi vet ju att det kan gå fort, säger IFK Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Det började inte lika bra som det slutade för Tuna. Bortalaget tog ledningen i den första halvleken efter ett misstag i straffområdet av de blåvita. Men Tuna skulle äta sig in i matchen och fick även in en kvittering efter ett mönsteranfall som Gustavo Borges avslutade. Innan domaren blåste för halvtid kom ännu ett misstag av hemmalaget som blev kostsamt och Blomstermåla kunde återigen ta ledningen.

– Det var helt ologiskt. Men i paus pratade vi om att börja lira mer boll och inte bjuda dem på något mer, säger Peter Hellenstierna.

Det blev inga fler bjudningar och i inledningen av den andra halvleken skulle ännu en kvittering komma. Simon Pettersson sköt in 2–2 via stolpen och efter det var det hemmalaget som tog över. 3–2 kom av farten innan Gustavo Borges rann igenom och satte spiken i kistan till 4–2.

– Den här gången kändes det tryggt mot slutet och vi är jättestarka sett till helheten. Men vi bjöd bort för mycket och gör misstag vi inte ska göra, vi bör kunna bli lite kallare, säger Tuna-tränaren.

Simon Pettersson var bäst i IFK Tuna.

4–2

IFK Tuna–Blomstermåla DIVISION 4 Mål, IFK Tuna: Gustavo Borges 2, Simon Pettersson 2