IFK Tuna tog kommandot från start mot Södra Vi

IFK Tuna hade greppet från start i matchen i division 5 Småland nordöstra herr i fotboll mot Södra Vi på söndagen.

IFK Tuna vann mot Södra Vi IF

Fotboll2024-09-22 18:25

Lagets halvtidsledning utökades i andra halvlek till seger 4-1 (2-1) hemma på Tunhamra.

Södra Vi får sikta på kval efter förlusten mot IFK Tuna.

Segern var IFK Tunas fjärde på de senaste fem matcherna, och femte raka segern på hemmaplan.

IFK Tuna gjorde första målet. Nimrod Tesfamicael Kibrom slog till, redan i åttonde minuten.

Södra Vi kvitterade till 1-1 i 26:e minuten, när Adrian Mathiasson slog till på straff.

I den 30:e minuten fick IFK Tunas Ludvig Gustavsson rött kort.

IFK Tuna tog ledningen på tilläggstid i första halvleken, genom Anton Carlsson. Södra Vi åkte på en utvisning I den 66:e minuten när Elias Karlsson fick lämna planen.

I 68:e minuten nätade Victor Gustavsson, och gjorde 3-1.

Martin Carlsson ökade IFK Tunas ledning i 77:e minuten.

Med två omgångar kvar är IFK Tuna på femte plats i tabellen, och Södra Vi är på elfte plats.

IFK Tuna tar sig an Tjust i nästa match borta lördag 28 september 16.00. Södra Vi möter Ariel hemma söndag 29 september 16.00.