IFK Tunas tränarjakt fortsätter

IFK Tuna har varit på tränarjakt en längre tid, men än så länge har de inte fått något napp. Just nu står Mattias Gustavsson som ensam huvudansvarig. "Blir en utmaning", säger han.

IFK Tuna letar fortfarande efter en tränarpartner till Mattias Gustavsson.

IFK Tuna letar fortfarande efter en tränarpartner till Mattias Gustavsson.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2019-02-06 16:10

Peter Hellenstierna lämnade uppdraget som IFK Tunas huvudtränare efter förra säsongen. Ganska tidigt plockades Mattias Gustavsson in från Hjorted/Totebo där det var tänkt att han skulle ha en lagledarroll i Tunalaget. Men då jakten på en huvudtränare inte gått så bra har istället Gustavsson fått axla det största ansvaret.

– Just nu är jag ensam huvudtränare. Vi är fortfarande på jakt efter någon som kan dela på ansvaret med mig, säger Mattias Gustavsson.

Men det har varit svårt för Tuna att hitta en tränarpartner till Gustavsson. De har pratat med många personer, men än så länge har det inte gett något resultat.

– Nej, det är ingen som har nappat.

Om ni inte hittar någon, är du beredd att vara ensam huvudtränare hela säsongen då?

– Ja, det är jag väl. Det skulle bli en utmaning. Men med hjälp från Staffan (Gustavsson) på matcherna skulle vi få lösa det så.

Försäsongen har varit igång en tid för IFK Tuna med träningar inomhus på futsalplan. Men det har inte varit särskilt stor uppslutning.

– Det har varit lite skralt. Vi har haft lite problem med skador och sjukdomar, men det är bättre att de kommer nu och inte senare.

På måndag ska laget börja träna i konstgräshallen i Vimmerby. Då tror dock Mattias att fler spelare kommer trilla in.

– Så är det. Nu börjar vi bli lite varma i kläderna.

Den 23 februari spelar Tuna sin första träningsmatch för säsongen, då ställs man mot Gullringens GoIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!