Ijehs dubbla kassar sänkte Örebro

Både 1–0 och 2–0. Växjöanfallaren Evelyn Ijeh fortsatte visa upp fin form mot Örebro i damallsvenskan. Den 21-årige anfallaren har nu gjort nio mål på 16 ligamatcher.

Evelyn Ijeh satte dit två nya mål mot Örebro. Arkivbild.

Evelyn Ijeh satte dit två nya mål mot Örebro. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2023-07-02 17:06

Evelyn Ijeh har haft en bra vecka. I måndags togs hon ut i U23-landslaget till dubbellandskamperna mot Kina. Under söndagen blev hon matchhjälte för sitt Växjö genom att sätta dit båda målen i 2–1-segern på bortaplan.

– Jag tycker vi börjar matchen så där men sen kommer vi in i det mer och mer. Men vi måste fortsätta hålla fokus inför andra, sade målskytten i halvtid till Viaplay.

Och fokus skulle Växjö lyckas hålla i den andra halvleken. Trots en hel del Örebro-skott höll gästerna undan och knep de tre poängen.

Men frågan är om Ijeh någonsin varit i bättre form?

– Nej, faktiskt inte. Jag tycker jag är i väldigt bra form just nu och jag får fortsätta med det, säger Ijeh efter två nya mål till Viaplay.

I Kalmar tog serieledande Häcken en planenlig seger mot krisande IFK Kalmar. Gästerna gjorde 1–0 redan i den 9:e minuten genom en annan stortalang från svenska U23-landslaget – Rosa Kafaji. Drygt 20 minuter senare dubblerade Anna Anvegård ledningen genom ett fint långskott innan Marika Bergman Lundin punkterade matchen i början på den andra halvleken.

I och med segern är Häckens försprång ned till tvåan Piteå fortsatt fem poäng medan Kalmar står kvar på två poäng i botten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!