Ikväll är det äntligen seriepremiär för Gullringen

Under fredagskvällen möts Gullringen GoIF och IFK Hallby i herrarnas Division fyra. "Vi ska gå för en trea", säger Gullringens tränare Peter Magnusson.

Peter Magnusson övervakar sina mannar.

Peter Magnusson övervakar sina mannar.

Foto: Josef Jacobson

Fotboll2021-08-06 09:00

På Skandiamäklarna IP i Jönköping drar serien igång för Gullringen ikväll och tränare Peter Magnusson är laddad.

– Det är jätteskönt att vi äntligen får komma igång och spela igen. Egentligen skulle vi haft premiär på försommaren mot Tranås men den matchen valde vi gemensamt att flytta till kommande tisdag nu i augusti. 

I helgen skulle Gullringen haft sitt sista framträdande innan seriepremiären i Division fyra mot Rimforsa IF men den regnade bort på grund av vattensjuk plan. Men laget har förberett sig på bästa sätt. 

– Det var inget vi kunde påverka någonstans. Så då handlade det istället om att lägga fokusen på den här veckan och förbereda oss så bra som möjligt. Vi ska ta tre poäng imorgon. Det är inget snack om saken. 

Magnusson har scoutat IFK Hallby när de mötte konkurrenterna. 

– När Vimmerby spelade sin match mot Hallby så var jag där och kollade. Det är viktigt att ha sett dem kände jag. Det kommer bli en tuff bortamatch då de i matchen mot VIF saknade en hel del gubbar.

Matchen tror han såhär om: 

– Det är konstgräs så det kommer bli ett snabbt spel. För oss handlar det bara om att ha bollen så mycket som möjligt så vi kan vinna matchen. Hallby gör mot oss sin tredje match i serien för året och de står kvar på noll poäng. Det är en liten fördel för oss. 

Såhär tänker Magnusson om säsongen. 

– Vi ska gå ut i varje match och ta tre poäng och sammanlagt göra elva bra prestationer. Ikväll utan Olle Eriksson tyvärr som jobbar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!