Ikväll spräcks poängnollan

Noll poäng. Noll poäng. Nej, varken Djursdala SK eller VSGF/JAIK har fått den start de hoppats på i division fyra. I kväll möts de på Dalavallen.

Fotboll2011-04-28 06:53

Väntat...?
Jo, kanske.
- Vi visste att vi hade en tuff öppning, mot FC Vimmerby och Målilla, som vi brukar ha svårt för borta. Nu hoppas jag vi tar poäng ikväll, säger Djursdalas lagledare Göran Svensson.
Det hoppas även "nye" målvakten Fredrik Milton. Han har skolats om från högerback till sista utpost i DSK.
Fast det är egentligen inte hela sanningen. 28-åringen har ett förflutet som målvakt i pojklagen hos de rödblå och har också förtjänstfullt vikarierat när det behövts i A-laget de senaste åren.
Det gör han inte längre. Han är målvakt, kort och gott.
- Ja, det har blivit så. Vi har haft lite målvaktsproblem de senaste säsongerna och nu bestämde vi att jag skulle stå fullt ut.
I årets seriespel har han inte fått någon perfekt start, trots att Fredrik inte kan lastas för baklängesmålen (åtta).
- Vi har väl inte riktigt haft turen på vår sida. På många av målen har vi haft otur. Som mot Målilla senast. Vi fick ett självmål, ett hopslag som mer eller mindre gick in och ett volleyskott som gick stolpe in.

Roligare att vara målvakt
Milton tycker att det är roligare att vara målvakt än utespelare:
- Det är inte alltid så kul att vara högerback, ha, ha... nämen. Jag trivs med att vara målvakt.
Känner du att du utvecklats nu när du fått koncentrera dig på enbart den positionen?
- Ja, det känns så. Men det finns fortfarande massor som jag kan bli bättre på. Jag har lite svårt på fasta situationer, som hörnor. Höjdspelet kan förbättras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!