Imponerande seger av VIF

Vimmerby IF är tillbaka i gammalt gott slag. 4-2 borta mot Assyriska var en magnifik styrkedemonstration. - Jag är så nöjd att det inte är klokt, säger en lyrisk tränare i Tommy Svensson-Pöder.

Fotboll2009-08-31 06:23

Inte ens höstdippen rår på Vimmerby IF i år. Efter en fantastisk insats borta mot Assyriska, den andra raka segern och återigen en befäst serieledning är de tre raka förlusterna ett minne blott. I lördags visade gulsvart att man har inlett en ny segersvit - och det med besked.
- Över nittio minuter är vi kopiöst aggressiva. Det är ett fruktansvärt bra lag vi möter, men vi kör över dem. De orkar inte med oss i andra, säger Svensson-Pöder.

Tätt i första
Första halvlek inleddes i högt tempo - matchen var överlag välspelad - och med mycket kamp på mittplan. VIF, som tvingades undvara Jesper Lätt som sträckte höften lindigt i duschen (!) under fredagen, försökte trycka upp mittfältet, men fick inte grepp om andrabollarna och därmed inte något nämnvärt övertag.
Assyriska, som vanligt med skickligt passningsspel, försökte vinna mark, men VIF:s försvarsspel, anfört av urstarke Jim Halvorsen, var utmärkt matchen igenom. Hemmalaget hade emellertid ett par halvfarliga hörnor och ett vasst avslut som tvingade Lasse Gustavsson i VIF-målet till en vass parad, men mållöst höll sig till halvtid.
- Det var bra puls, högt tempo och bra kamp, men inte så mycket målchanser. 0-0 speglar rätt bra i paus.