Imponerande storvinst för Vimmerby

Säsongens sämsta match. Ändå lämnade Vimmerby IF Hässleholm med 5-0 och tre nya poäng. Ja, fotboll är ett märkligt spel. Men aldrig ologiskt. - Vilken moral det finns i det här laget, säger Tommy Svensson-Pöder (lilla bilden).

Matchvinnare för VIF. Fr.v: Rickard Thuresson, som låg bakom tre mål, Lasse Gustafsson som höll nollan samt målskyttarna Jimmi Gustafsson och Jesper Lätt.

Fotboll2010-05-10 06:16

5-0 - men kanske säsongens sämsta match. Åtminstone säsongens sämsta halvlek. VIF kom inte alls upp i varken normal eller acceptabel standard under första halvlek, men lyckades resa sig på tre. Och slå knockout. En vass, eller snarare knivskarp, andra halvlek räckte för att krossa ett ömtåligt Hässleholm och ta fjärde raka segern.
- Jag var förbannad i paus, eller det var vi tillsammans. Jag krävde att vi skulle bli mer kompakta och bli mer aggressiva. Och jag är oerhört stolt över att vi kan rätta till det, säger Tommy Svensson-Pöder.

Svag första
Vimmerby var illa ute under stora delar av den första halvleken. Hässleholm rappa och fyndiga anfallsspel vållade stora problem för det annars så gedigna VIF-försvaret, och man tappade i stort sett mittfältet helt. VIF saknade sin signifikativa beslutsamhet; tappade boll, löpte inte och förlorade kampmomenten.
Hemmalaget skapade även en mängd chanser, men Lasse Gustavsson höll kvar VIF i matchen med flera kvalificireade ingripanden. Allra närmast ett ledningsmål kom Hässleholm när Filip Thurn skulle lägga in bollen i öppet mål, men från ingenstans kom Ola Lindblom, duktig matchen igenom, och bröt i sista sekunden.
- Vi har sju klara chanser i första. Det är tungt att vi inte får in bollen, suckar hemmatränaren Stefan Jonsson.