Vimmerby imponerade i sin hemmapremiär

Vimmerbys herrlag har fått en utmärkt start på säsongen. Laget följde upp segern i premiären mot Nässjö förra helgen med att enkelt besegra division tre-laget Lindsdal hemma (7–2).

Här kramas Mojeb Abdul Majed om efter ett av sina mål för VIF.

Här kramas Mojeb Abdul Majed om efter ett av sina mål för VIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-02-26 15:59

Trots den klara vinsten var det gästande Lindsdal som öppnade bäst och som också tog ledningen efter straff. 

Sen handlade mycket om Vimmerby – och Mojeb Abdul Majed. Först kvitterade Rickard Thuresson snyggt efter en frispark slagen av Haris Dreco. Sen satte Abdul Majed 2–1 när han vände upp i straffområdet och avslutade kliniskt. Hans 3–1 kort senare var påpassligt där han till slut rundade Lindsdals målvakt.  

Efter 3–1 i paus fortsatte Vimmerby att trumma på och spela fin fotboll. Karlo Goranci ryckte sig loss i högerposition och placerade vackert in 4–1 innan det var dags för normalt sett ytterbacken Mojeb Abdul Majed att fixa sitt tredje mål för dagen och Vimmerbys femte. 

Lindsdal hängde inte alls med i svängarna och i det bolltempo som blivande division tre-nykomlingen Vimmerby drev på Arena Ceos. 

Efter drygt en timmes spel kom lagets sjätte mål och det kom på en hörna slagen av Selatin Shaljani. Hans hårda vänsterhörna styrdes in av en Lindsdalsspelare bakom en chanslös målvakt. 

Gästerna lyckades sedan reducera till 6–2 innan Vimmerby IF avslutade målskyttet med att göra 7–2. Innerbacken Knut Gunnarsson var den som nätade och fastställde slutresultatet. 

I VIF bör alla hyllas efter storsegern. Samtliga lagdelar fungerade bra. Att göra hela sju mål på ett division tre-lag stärker såklart Vimmerby inför fortsättningen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!