Tvåmålsskytten lyfter sitt lag efter segern

En regnig kväll speglade nog humöret på HM IS-spelarna efter slutsignal. De fick se sig besegrade med 5–1. Mot ett vassare IFK Tuna – som var klart bättre när det kom till sina avslut. Tvåmålsskytten Nicolas Diego Nicolas Toribio Urrutia, kände sig nöjd efter en knackig start på säsongen. "Jag försöker bli farligare framför mål", säger han.

Det blev ett jämnt möte mellan IFK Tuna och HM IS. Trots stora siffror till laget i vitt.

Det blev ett jämnt möte mellan IFK Tuna och HM IS. Trots stora siffror till laget i vitt.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-07-05 22:30

Ja och dystert såg det ut för det blåklädda bortalaget, efter ett 3–0-underläge i halvtid.

  • 1–0 Diego Nicolas Toribio Urrutia
  • 2–0 Anthon Békési 
  • 3–0 André Frodig

Trots ett stort övertag från Tunas håll målmässigt, speglade det inte matchbilden enligt Hjältevads/Mariannelunds-tränare Andreas Stejdahl.

– Jag tycker att vi spelar på bra men våra individuella misstag gör så att Tuna kan göra mål och sen utöka sin ledning ännu mer, säger Andreas Stejdahl.

I andra halvleken så blev tempot för båda lagen betydligt långsammare. Men Tuna lyckas ändå hitta fram till 4–0 genom Anton Carlsson.

Efter en miss i Tunas backlinje så kunde HM IS:s Gibril Bah snygga till siffrorna till 4–1. Men det hade inte så stor betydelse då Tunas Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde ännu ett nickmål.

Där av slutade matchen 5–1 till hemmalaget.

– Idag gjorde alla jobbet och vi fullföljde i duellerna. Det är det här vi har saknat i matcherna vi har förlorat, säger Tunas tränare Lars Gustavsson.

 En glad tränare – såklart! Men gladast idag var tvåmålsskytten Urrutia som spelade en stor roll i segern.

– Det är alltid roligt att få synas ute på planen och göra mål. Men det viktigaste är att laget vinner, säger Diego Nicolas Toribio Urrutia.

undefined
Tunas Diego Nicolas Toribio Urrutia var den målfarligaste spelaren i matchen med sina två fullträffar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!