Ineffektivt Malmö gör att dubbelmötet lever

En tidig utvisning, 4 000 fans på stadion och en Antonio Colak i målform. Trots 1-0 på resultattavlan fick Malmö svag utdelning mot Riga i kvalet till Champions League. Nu lever dubbelmötet inför returen i Lettland.

Antonio Colak avgjorde för Malmö FF i hemmamötet med Riga.

Fotboll2021-07-07 21:01

När Antonio Colak gjorde 1–0 efter 50 minuter mot Riga i första matchen av dubbelmötet i Champions League-kvalet drog de 4 000 Malmösupportrarna en lättande suck.

Hemmalaget hade från första minut haft initiativet i matchen.

Det enda som saknades var de riktigt heta chanserna.

– Vi har många avslut men knappt några på mål. Med tanke på de möjligheterna vi har borde vi vara mer skarpa i vissa situationer, då hade vi gjort fler mål, säger Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson.

– Det var svårt att komma till riktigt bra chanser. Riga parkerade bussen, säger matchhjälten Antonio Colak.

"En seger är en seger"

Malmö spelade med en man mer i över femtio minuter efter att Riga fått anfallaren Yunusa Muritala utvisad, trots det var Jon Dahl Tomasson mer nöjd med lagets första halvlek än den andra.

– Vi spelar en extremt bra första halvlek. Vi ligger rätt i positionerna och låter bollen göra jobbet. Vi har två goda möjligheter vi borde ha gjort mål på.

Tränaren kritiserade dock lagets andra halvlek och ansåg att den lämnade mer att önska.

– Vi spelar för långsamt. Efter 1–0-målet tar vi får dåliga beslut med bollen. Men när man spelar i Europa är en seger en seger.

Jon Dahl Tomasson hade gjort fem byten i startelvan efter senaste matchen mot IFK Norrköping. Ett innebar att 19-årige Sebastian Nanasi började från start för första gången den här säsongen.

– Jag var lite nervös inför matchen, den första starten är lite svårare. Jag tyckte det gick bra, gjorde det lätt i början och jobbade mig in i matchen. Sen försökte jag utmana mer ju längre matchen gick, säger Nanasi.

Tränare Tomasson berömde Nanasi efter matchen.

– Han är extremt duktig på att hitta ytor, för att göra sin första start i en sådan här betydelsefull match gör han det riktigt bra.

"Inget att förlora"

Trots att 0–1 är ett bra resultat för Riga på bortaplan innebär det att den lettiska klubben behöver göra mål när lagen möts igen i kvalomgångens match.

– De kommer våga mer, nu när vi har 1–0 har de inget att förlora, säger Adi Nalic som gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek.

– Varje match lever sitt eget liv, vi har många lägen idag. Vi hade behövt vara mer skarpa för att få de här lägena.

Returmatchen spelas i Riga på tisdag den 13 juli.