Inför efterlängtade comebacken: "Har faktiskt varit galet"

Nu är dagen här, eller rättare sagt kvällen. Kvällen då Virserums SGF är tillbaka på fotbollsscenen på allvar. Efter ett uppehåll ska det åter spelas seriefotboll på Virumsvallen. "Det känns fantastiskt roligt och ja...kanske att vi är värda några ryggdunkningar, haha", säger tränaren Adis Mulisic.

Virserums SGF spelade en match på Virumsvallen förra året då de mötte Kalmar FF i en välgörenhetsmatch för Moas Minnesfond. I år är klubben tillbaka i seriespel och på torsdagen spelas seriepremiären.

Virserums SGF spelade en match på Virumsvallen förra året då de mötte Kalmar FF i en välgörenhetsmatch för Moas Minnesfond. I år är klubben tillbaka i seriespel och på torsdagen spelas seriepremiären.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-04-24 17:15

AVSPARK 2024

Jo, visst är han det. Han och Marcus Andersson har dragit ett stort lass för att göra det här möjligt. Det att Virserums SGF faktiskt har premiärmatch mot Näshult under torsdagskvällen. 

– Tillsammans med Marcus kände jag att ju längre tid det tar tills vi har ett seniorlag igen, desto svårare blir det. Och det är ju så, fotbollslaget är viktigt för hela samhället och för gemenskapen. 

Vad har ni mött för reaktioner från föreningen i stort?

– De är med på det här och de är väldigt tacksamma. 

Spelarbrist gjorde att VSGF inte hade något lag med i seriespel under 2023.

Nu är det ett helt vitt skilda förutsättningar. 

– Det har faktisk varit galet. När Marcus och jag drog igång det här sa vi att vi kör om vi har 13-14 spelare och att "Mackan" skulle få spela varenda match. Nu står vi här med både ett A-lag och ett B-lag, där vi snittar på mellan 18–25 spelare på träningarna. Det är så jäkla roligt. Det är ja...galet, säger Adis Mulisic. 

Det går däremot inte att dra några likhetstecken mellan träningsflit och träningsmängd med några omedelbara framgångar rent resultatmässigt i den här division sex-comebacken. Inte alls. Resultaten på försäsongen skvallrar inte om några topplaceringar, snarare att VSGF kommer få gnugga stenhårt för varje poäng. Det här är tränare Mulisic och även spelarna fullt införstådda med. 

– Med ett så pass ungt lag så kan vi inte ha några resultatmål. Inte nu, men kanske om några år. Vi tittar och fokuserar på våra prestationer, sen får vi se vad det ger. 

Ett återkommande scenario i träningsmatcherna har varit att Virserum hängt med bra i 60–65 minuter, för att sedan tappa i slagstyrka. 

– Jag tror att det beror på orutin och också till viss del att vi är något naiva ibland. Det är inte så konstigt då det trots allt är stor skillnad mellan spel i pojklag och seniornivå. Men jag tycker ändå att vi hela tiden tar steg och förbättrar oss. Det viktigaste av allt och det vi trycker på är att vi ska jobba som ett lag och för varandra, i alla lägen. Att laget går före allt annat.

Nu är det alltså dags. Virserum tar emot Näshult i premiärmatchen. Är du nervös?

– Haha, nej...jag är för gammal för sånt. Däremot ska det bli spännande. Får vi träff så tycker jag att vi är ganska så giftiga. 

Är det något i spelet ni bör fila extra på under våren?

– Vi behöver bli mer kliniska i avsluten. Vi skapar många chanser, men har lite svårt att få in bollen. 

Till sist, hur roligt ska det här bli?

– Jätteroligt och det är skönt att vi är tillbaka.

Målsättning 2024

– Vi har sagt att prestationen är viktigare än resultaten. Så får vi se vad det leder till. Vi ska känna att vi gjort vårt bästa och att det ska vara jobbigt att möta Virserum. 

Seriefavoriter

– Jag har faktiskt inte en aning och vet inte vilka lag det snackas om. Det kan ju låta som ointresse, men det är så att vi har lagt all vår energi på oss själva och våra prestationer.

Nyckelspelare

– Marcus Andersson betyder mycket för oss med sin rutin. Sen är Alaa Al-Saadi och Abdullah Al Hariri också viktiga. Unge Isak Andersson kan också bli en nyckelspelare. 

Seriepremiär

25/4: Hemma mot Näshult på Virumsvallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!